Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Τα αδέσποτα της πόλης μας… *Γράφει η Χριστίνα Κανιστρά

Όλοι οι άνθρωποι έχουν ευαισθησίες. Έχω και εγώ λοιπόν τη δική μου. Εδώ που τα λέμε δεν είναι απλά ευαισθησία, είναι πάθος. Ναι το ομολογώ, αγαπώ σε βαθμό υπερβολικό τα ζώα. Είμαι βαμμένη φιλόζωη.

Ξέρω που ζει το κάθε σκυλί, σχεδόν ξέρω τα ονόματα των περισσότερων από αυτά, ξέρω τους ανθρώπους (να τους έχει καλά ο Θεός) που τα φροντίζουν και τα δίνουν ένα πιάτο φαγητό, λίγο νεράκι και ιατρική περίθαλψη όταν τη χρειάζονται. Πολλές φορές πέφτω να κοιμηθώ και σκέφτομαι ότι έχω μέρες να δω π.χ. τον Κανέλο. Παίρνω νύχτα το αυτοκίνητο μου και τον ψάχνω. Μέχρι να βεβαιωθώ ότι είναι καλά.

Ωχ θα σκεφτούν κάποιοι κατάλαβα. Δεν κατάλαβες τίποτε. Το γεγονός ότι αγαπώ τα ζώα, σημαίνει ταυτόχρονα αγαπώ και τον άνθρωπο. Το γεγονός ότι σέβομαι τα ζώα σημαίνει ότι σέβομαι και τους ανθρώπους. Το γεγονός ότι αγωνίζομαι για τα δικαιώματα τους σημαίνει ότι αγωνίζομαι εξίσου και για τα δικαιώματα των ανθρώπων.

Και ξέρετε γιατί, γιατί τα τετράποδα είναι μέρος αυτής της πόλης, αυτού του Δήμου και κανείς δεν μπορεί να το αγνοήσει.

Και τώρα έρχομαι στον Δήμο.

Ποια είναι η πολιτική σας κύριοι για τα αδέσποτα; Γνωρίζετε τις υποχρεώσεις που έχετε έναντι του νόμου; Θα διαθέσετε τις απαραίτητες υποδομές και εγκαταστάσεις; Θα δημιουργήσετε δημοτικό κτηνιατρείο, θα διαθέσετε προσωπικό εκπαιδευμένο και όχημα; Θα απαιτήσετε χρήματα από κρατικούς δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς για να λύσετε το πρόβλημα;

Η συμπεριφορά απέναντι στα ζώα είναι δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας και σας ζητάμε να συμβάλλεται στο τομέα αυτό και επιπλέον σας προειδοποιώ ότι εμείς που αγαπάμε τα ζώα είμαστε πολύ. Περισσότεροι από όσοι φαντάζεστε και είμαστε επίμονοι και πλέον διεκδικητικοί. Περιμένω λοιπόν να διαβάσω το πρόγραμμα σας για τα αδέσποτα. Περιμένω να μετρήσω την ευαισθησία σας και να ξέρετε ότι θα επιμείνω.

Η παράταξη «Δήμος για όλους» και προσωπικά ο Γιάννης Παπαδόπουλος μου έχει δώσει την υπόσχεση ότι θα το κάνει άμεσα.

Υ. Γ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από βάθος καρδιάς απευθύνω στη Φιλοζωική Ομάδα Γρεβενών. Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας, την ευαισθησία σας, τον χρόνο και τον κόπο που αφιερώνεται για όλες τις αθώες ψυχούλες. Είστε απλά συγκλονιστικοί, κάνετε κάτι μοναδικό με απόλυτη ανιδιοτέλεια. Σας εύχομαι να είστε πάντα καλά.