Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΑΡΑΓΕ ΑΞΙΖΕΙ;

   Άραγε αξίζει; Ήταν η πρώτη σκέψη μου, όταν τον περασμένο Αύγουστο, μου τηλεφώνησε ο Δημοσθένης Κουπτσίδης , προτείνοντας μου να είμαι εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Γρεβενών με τον συνδυασμό του «Μαζί Συνεχίζουμε».

Άραγε αξίζει οι νέοι άνθρωποι να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά; Άραγε αξίζει να εμπλακείς στις δημοτικές εκλογές με τίμημα σημαντικό χρόνο και κόπο;

Ο νέος που πολιτεύεται συνήθως αντιμετωπίζει την καχυποψία των πολιτών που θέλει τους νέους να μην ασχολούνται με την πολιτική και ότι είναι απαθείς με τα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα. Πως το μοναδικό πράγμα που τους απασχολεί είναι αποκλειστικά τα social media και ουδεμία διάθεση δείχνουν να ασχοληθούν με κάτι άλλο.

Ταυτόχρονα, όσοι αποφασίζουν να πολιτευτούν αντιμετωπίζονται ως άπειροι με αποτέλεσμα , τις περισσότερες φορές, να καταλήγουν με πενιχρά εκλογικά αποτελέσματα. Το χαρακτηριστικό της νεαρής τους ηλικίας , θωρείται δηλαδή αρνητικός παράγοντας για την συμμετοχή τους.

Η πραγματικότητα είναι σημαντικά διαφορετική.

Αξιόλογοι νέοι σε μια πραγματικά δύσκολη εποχή για την χώρα μας προσπαθούν κάθε μέρα να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια, κάνοντας παράλληλα δυο και τρεις δουλειές ακόμη και άσχετες από αυτές που έχουν σπουδάσει , προκειμένου να τα καταφέρουν. Νέοι , οι οποίο δεν είναι προσκολλημένοι σε παλιές προκαταλήψεις , νέοι οι οποίοι ταξιδεύουν , είναι άριστοι χρήστες του διαδικτύου , έχουν αλλιώτικες εικόνες και διάθεση να συνεργαστούν για να προσφέρουν. Nέοι, οι οποίοι παρά τις δύσκολες συγκυρίες, δεν έχουν χάσει ακόμη την ελπίδα και τη διάθεση τους για ένα καλύτερο μέλλον.

Αυτό το μέλλον έχουμε υποχρέωση να το δημιουργήσουμε. Να αλλάξουμε εμείς και μαζί με μας ο τόπος μας. Η συμμετοχή μας και η ενεργή εμπλοκή με τα κοινά δεν είναι μόνο υποχρέωσή αλλά και η μοναδική οδός για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες των συμπολιτών μας.

Τα προβλήματα και οι προκλήσεις πολλές. Αν και ζούμε σε έναν από τους ομορφότερους νομούς της Ελλάδας, ταυτόχρονα είναι ένας από τους πιο φτωχούς ,με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας. Διαρκώς, οι νέοι άνθρωποι, εγκαταλείπουν τον νομό μας σε αναζήτηση εργασίας, σε άλλες πόλεις ή και στο εξωτερικό. Οι δημοτικές υποδομές έχουν υποστεί λόγω κρίσης σημαντική φθορά ενώ ένα μεγάλο μέρος του φυσικού μας πλούτου μένει αναξιοποίητο.

Η νεανική ζωντάνια, ενέργεια και ορμή δεν αρκούν από μόνα τους. Είναι απαραίτητα αλλά χρειάζεται απ’ όλους μας κόπο, επιμονή, σχέδιο και δουλειά ώστε τα Γρεβενά να γίνουν η πόλη που όλοι ονειρευόμαστε.

Η σκέψη αυτή με ώθησε να αποδεχτώ την πολύ τιμητική πρόταση του Δημοσθένη Κουπτσίδη. Η συμμετοχή μου στον συνδυασμό «Μαζί Συνεχίζουμε» είναι καθήκον μου ώστε με τη σειρά μου να συμβάλλω με τις δυνάμεις μου στην αλλαγή που όλοι θέλουμε να συντελεστεί..

Το ερώτημα μου λοιπόν είναι ρητορικό. Αξίζει! Αξίζει οι νέοι με εφόδια τη σύνεση και τις νέες ιδέες να ορίσουν τις τύχες του τόπου μας. Αξίζει να στηρίξετε την προσπάθειά αυτή , ώστε να γίνουν τα Γρεβενά το «σπίτι» που όλοι θέλουμε! Άλλωστε , όπως λέγεται , δεν μπορεί να αλλάξει κάτι , εάν δεν αλλάξει κάτι!

Νικόλας Μπαντόιας

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Μαζί Συνεχίζουμε»