Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

«Εμένα δε με νοιάζει, είμαι ετεροδημότης.»

Για ετεροδημότες και όχι μόνο…

Είναι απάντηση που συναντώ κατά τον εκλογικό αγώνα όταν απευθύνομαι σε ψηφοφόρους που αγαπούν τον τόπο καταγωγής τους, τα Γρεβενά, φίλες και φίλοι. Όμως τα βλέπουν ως διέξοδο για διακοπές ή για την εξυπηρέτηση κάποιων επαγγελματικών τους συμφερόντων.

Για παράδειγμα, όταν συναντάω κόσμο ο οποίος είναι κυρίως δεύτερης ή τρίτης γενιάς που έχει τα εκλογικά του δικαιώματα στην πόλη ή σε χωριά του δήμου. Συζητώντας μαζί τους, διαπιστώνω ακριβώς αυτό τον τρόπο με τον οποίο ψηφίζουν και σχεδόν εκπλήσσομαι από αυτά που ακούω. Όμως δεν έχουν άδικο… Φανταστείτε πχ έναν από εμάς να πήγαινε να ψηφίσει σε ένα χωριό μιας άλλης επαρχιακής πόλης στην Ελλάδα και να έπρεπε να διαλέξει Δήμαρχο…

Αναλογίσου όμως φίλε ετεροδημότη τι κάνεις όταν ψηφίζεις χωρίς να έχεις δει ή αναλύσει τι μπορεί να κάνει ο υποψήφιος που εσύ επιλέγεις. Ουσιαστικά στέκομαι στην κουβέντα που άκουγα από τα χείλη μεγαλύτερων μου: “Έρχονται, βγάζουν Δήμαρχο και φεύγουν”.

Τι εννοώ με αυτό;

Όταν έρθεις το καλοκαίρι ή τις γιορτές θέλεις να βρεις καθαρό το χωριό ή τη γειτονιά σου, θέλεις να υπάρχει τακτική αποκομιδή σκουπιδιών, θέλεις να έχεις νερό, θέλεις να έχεις εύκολη πρόσβαση, θέλεις να έχεις παιδικές χαρές, θέλεις να μπορείς να παρκάρεις, θέλεις να βρεις ζωντανή την άυλη πολιτιστική κληρονομιά μας, θέλεις να περάσεις όμορφα και να παρακολουθήσεις πολιτιστικές εκδηλώσεις, θέλεις ενδεχομένως να καλέσεις φίλους σου να τους φιλοξενήσεις και να καυχάσαι πως στα Γρεβενά είναι όμορφα και ιδανικός προορισμός, θέλεις θέλεις θέλεις…

Και εμείς θέλουμε όλα αυτά που αναφέρθηκαν και ακόμη περισσότερα.

Όταν όμως έρχεται η ώρα να επιλέξεις ποιος θα είναι στο τιμόνι των Γρεβενών για να γίνουν όλα τα παραπάνω… οφείλεις να πράξεις διαφορετικά μακριά από συναισθηματικούς λόγους. Η τεχνολογία μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό. Αυτή τη φορά, με το νέο εκλογικό σύστημα ο τοπικός πρόεδρος εκλέγεται με τελείως διαφορετικό και ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο από το Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους. Οπότε μην επιλέξεις κόσμο ο οποίος δε θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα θέλω σου.

Και μην ξεχνάς φίλε ετεροδημότη πως εσύ τον τόπο τον ζεις για 2 ή 3 μήνες συνολικά το έτος ή και λιγότερο, αλλά εμείς ζούμε την καθημερινότητα και τους τοπικούς παράγοντες την επόμενη κιόλας στιγμή.

Μην μας καταδικάσεις σε μια 4ετία απραξίας ξανά.

Με αγάπη για τα Γρεβενά

Μαρία Γεωργίτση
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος

banner mgergitsi21992