Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Συνέντευξη της Χαράς Χαλάτσογλου

Η Χαρά Χαλάτσογλου, Ασφαλιστικός Πράκτορας, είναι μία υποψήφια σύμβουλος, νέα, που δηλώνει ενεργή πολίτης, πιστεύει στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ως ελεύθερη επαγγελματίας κινητοποιείται, συμμετέχοντας στις εκλογές της 26η Μαΐου, για να εκφράσει την νέα γενιά.

Ερώτηση: Κυρία Χαλάτσογλου γιατί αποφασίσατε  να ασχοληθείτε με τα κοινά και να είστε υποψήφια δημοτική σύμβουλος;

Αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά διότι τα Γρεβενά μας στερήθηκαν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης. Υπάρχουν θαμμένες ομορφιές και αναξιοποίητη κληρονομιά είτε θρησκευτική είτε αρχαιολογική είτε περιβαντολλογική και ήρθε η στιγμή να τα προβάλουμε. Σκοπός είναι να εξελιχθούν τα Γρεβενά σε μια “έξυπνη” πόλη με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους κατοίκους της. Με αυτό τον τρόπο θα γίνουν ανταγωνιστικά και περισσότερο επισκέψιμα τα Γρεβενά έχοντας ως αποτέλεσμα οι συμπολίτες μας να αποκτήσουν κίνητρα για να παραμείνουν στον τόπο μας και να συμβάλουν στην ανάπτυξή του. Πολλοί από την δική μου την γενιά εγκατέλειψαν τα Γρεβενά, γι αυτό στόχος μας είναι να θέσουμε γερά θεμέλια ώστε τα παιδιά μας να παραμείνουν εδώ.

 

Ερώτηση: Γιατί επιλέξατε να θέσετε τον εαυτό σας υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό “Μαζί Συνεχίζουμε”, με επικεφαλής τον Δημοσθένη Κουπτσίδη και γιατί οι συμπολίτες σας να ψηφίσουν αυτό τον συνδυασμό;

Ο Δημοσθένης Κουπτσίδης έχει δημιουργήσει τον συνδυασμό της πολυφωνίας καθώς επίσης και ένα αποτελεσματικό στρατηγικό σχέδιο λειτουργίας του Δήμου. 

Τις βάσεις, για μια δημοτική αρχή με αναπτυξιακές προοπτικές, τις έχει βάλει ήδη εφόσον ήταν εκείνος που με τους συνεργάτες του είχε επενδύσει για την δημιουργία του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου του Όρλιακα, το Παλαιοντολογικό Μουσείο της Μηλιάς, όπου φιλοξενεί τους μεγαλύτερους παγκοσμίως χαυλιόδοντες καταχωρημένοι στο βιβλίο Ρεκόρ Guinness και το Θερμαλιστικό Κέντρο της Κιβωτού. Κατάφερε να αναδείξει την πόλη μας ως Βραβευμένο Ευρωπαϊκό Προορισμό Αριστείας με θέμα την “Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά”. Αξιοποίησε ευρωπαϊκά προγράμματα και δημιούργησε δομές οι οποίες έφεραν έσοδα στον Δήμο. Δυστυχώς όλα αυτά εγκαταλείφθηκαν και δεν αξιοποιήθηκαν. Ακριβώς εκεί στηρίζονται και οι νέοι στόχοι που θέτει.

Ένα δομημένο αναπτυξιακό μοντέλο διαχείρισης, με ισότιμη αντιμετώπιση των πολιτών, δίνοντας τους την δυνατότητα να έχουν ρόλο και λόγο οι ίδιοι, ιδρύοντας συμβούλιο πολιτών. Επανίδρυση της Αναπτυξιακής, η οποία είναι ένα σημαντικό εργαλείο μόχλευσης ευρωπαϊκών προγραμμάτων και αξιοποίησης πόρων και κονδυλίων, καθώς και δημιουργία γραφείου ΕΣΠΑ που οδηγεί στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Όλα τα παραπάνω είναι ένα μικρό δείγμα που εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θεώρησα γόνιμη και δημιουργική τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Δημάρχου Δημοσθένη Κουπτσίδη, “Μαζί Συνεχίζουμε”.

Ερώτηση: Ο συνδυασμός σας απαρτίζεται από πολλούς νέους ανθρώπους αλλά και από άλλους που ασχολούνται χρόνια με τα κοινά. Πιστεύετε ότι μπορεί να χτιστεί η βάση για μια γόνιμη συνεργασία μεταξύ σας;

Θεωρώ ότι χρειάζεται η εμπειρία, η συμβουλή και η διδαχή των παλαιότερων αλλά απαιτείται πλέον να συμμετέχει ενεργά και η νέα γενιά που πρεσβεύει το νέο,το διαφορετικό και το ελπιδοφόρο, με φρέσκες ιδέες. Αυτή την γενιά εκφράζω. 

Καλούμαστε όλοι μαζί λοιπόν να αλλάξουμε το παλιό, το οποίο δεν είναι πρόσωπο αλλά νοοτροπία!!!

Εμπιστευόμαστε τις γνώσεις μας, την επαγγελματική μας εμπειρία, τις ικανότητές μας και τις ιδέες μας!!!

Ας γίνουμε όλοι μέρος της αλλαγής για το μέλλον των Γρεβενών μας…Εμείς “Μαζί Συνεχίζουμε”…ΕΣΥ;;

 

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος 

Χαλάτσογλου Χαρά

 

δειτε επίσης.. Χαρά Χαλάτσογλου: «..εκφράζοντας την νέα γενιά»

xara 1