Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Γιατί στηρίζω τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ στον Δήμο Γρεβενών.

Στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου που θα διεξαχθούν παράλληλα με τις ευρωεκλογές , το διακύβευμα και το πραγματικό δίλημμα είναι ένα:

  • Η θα πάμε με μία από τα ίδια,συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο, αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος, της φτώχειας, της ανεργίας, της συνολικής υποβάθμιση της ζωής μας που αποδεδειγμένα μας πάει προς το χειρότερο ή θα πάμε αλλιώς απαντώντας και με τη ψήφογια να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για την ικανοποίηση αυτών που δικαιούμαστε το 2019;

Oι επερχόμενεςεκλογέςείναι μιαγενική πολιτική μάχη, στην οποία ο λαός έχει την ευκαιρία να απαντήσει σε όλους αυτούς, να βάλει φρένο στον οδοστρωτήρα που βυθίζει τη ζωή του, να μην χαρίσει την ψήφο του.

Ανεξάρτητοι, ακομμάτιστοι και αυτοδιοικητικοί δεν υπάρχουν. Όλοι τους έχουν αναφορές σε κόμματα, μα πάνω απ’ όλα σε πολιτικές. Όλοι τους είναι με τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Όλοι τους στηρίζουν τα επιχειρηματικά σχέδια που υλοποιούνται. Με την ανταποδοτικότητα που φορτώνει νέα οικονομικά βάρη στις λαϊκές οικογένειες. Όλοι τους είναι με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ολοι τους στηρίζουν την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου, τις ιδιωτικοποιήσεις, το μνημονιακό πλαίσιο και τις περικοπές δαπανών για βασικά έργα και παρεμβάσεις προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Όλοι τους είναι με τις «ελάχιστες κοινωνικές παροχές» – ψίχουλα για τον λαό. Όλοι λοιπόν συγκλίνουν στη στρατηγική του κεφαλαίου και γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει και η βάση για αλισβερίσια, με αποτέλεσμα να βλέπουμε σε κοινά ψηφοδέλτια υποψήφιους που προέρχονται από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι και τη φασιστική Χρυσή Αυγή. Άρα είναι ψέμα και κοροϊδία τα περί τοπικών κριτηρίων.

Οι μόνοι που βρίσκονται απέναντι σε όλα αυτά είναι οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ.

  • Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι το μόνο στήριγμα των αγώνων και των διεκδικήσεων του λαού, απέναντι στην πολιτική των κυβερνήσεων , της ΕΕ και στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Απέναντι στους 700 εφαρμοστούς νόμους των 3 μνημονίων, τα “ματωμένα” πλεονάσματα, την επιτροπεία την μεγάλη ανεργία, τη μερική απασχόληση, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, τους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, το χτύπημα εργασιακών σχέσεων, την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Υγείας, της Παιδείας, τη φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών ∙ όλων αυτώνπου θα είναι εδώ και μετά τις εκλογές. Απέναντι δηλαδή στη πολιτική που οδήγησε το Νομό Γρεβενών ως έναν από τους φτωχότερους Νομούς της χώρας
  • Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι το μόνο στήριγμα στους αγώνες των μικρομεσαίωναγροτών και κτηνοτρόφων που καθημερινά βιώνουν τα αποτελέσματα των πολιτικών της Ε.Ε. Της πολιτικής που τους ξεκληρίζει, που παραδίδει τη γη, τη παραγωγή, τη μεταποίηση και την εμπορίατης διατροφής σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτή είναι η περίφημη οικονομία της αγοράς κ της ανάπτυξής που μιλάνε συνεχώς, είναι η ασυδοσία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων να αγοράζουν πάμφθηνά από τον κτηνοτρόφο και να πουλάνε πανάκριβα στη λαϊκή κατανάλωση το γάλα και το κρέας.
  • Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι το μόνο στήριγμα απέναντι στο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο της Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης, όπως διαμορφώθηκε διαχρονικά με τον “Καποδίστρια”, τον “Καλλικράτη” και τώρα με τον “Κλεισθένη 1”, που υλοποιείται και στηρίζεται απ’ όλα τα αστικά κόμματα και τα στελέχη τους στις Περιφέρειες και δήμους, το οποίο στηρίζει τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Που συνεχίζει τη μεγάλη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης της Περιφέρειας και των δήμων, που μεταφράζεται σε έλλειψη υπηρεσιών, έργων για τις λαϊκές ανάγκες και προσωπικού, την ακόμα μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα και φορολόγηση του λαού από δήμους και Περιφέρεια, σε τεράστιες ελλείψεις σε έργα και υποδομές στους τομείς της αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας, του περιβάλλοντος, όπως επίσης σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Αυτές είναι οι πραγματικές αιτίες που ερήμωσαν την περιοχή μας και μετέτρεψαν τα χωριά του Νομού Γρεβενών σε φαντάσματα.

Στη εκλογική μάχη αυτή συμμετέχω ως υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην Κοινότητα Σαμαρίνας στο Δήμο Γρεβενών, που στηρίζει το ΚΚΕ και άλλοι αγωνιστές.

Στη «Λαϊκή Συσπείρωση» ενώνουν τις δυνάμεις τους, με κέφι και με πίστη στη νίκη του λαού, κομμουνιστές, άλλοι αριστεροί και ριζοσπάστες, γενικότερα προοδευτικοί άνθρωποι με πολλή διάθεση για αγώνα για όλα όσα δικαιούται να έχει ο λαός το τόπου μας και όχι για τα ψίχουλα μιας ανάπτυξης που έχει ως κριτήριο το κέρδος των επιχειρήσεων, όπως υπόσχονται στην πραγματικότητα οι οπαδοί των μπλε, των πράσινων και των ροζ μνημονίων. Τα παραδείγματα των κομμουνιστών δημάρχων σε άλλες πόλεις δείχνουν το δρόμο. Σε αυτή την κατεύθυνση θα δώσουμε τη μάχη για τη βελτίωση της ζωής μας, της ζωής των πολλών, της ζωής του λαού.

Όσο πιο ενιαία και πιο αποφασιστική θα είναι η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους δήμους και στην Περιφέρεια, και του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές όποτε γίνουν, τόσο πιο εύστοχη θα είναι η επιλογή υπέρ των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων, επιλογή που θα κατατεθεί την επομένη στο πλευρό του λαού και των αγώνων του.

Θεοχαρούλης Κωνσταντίνος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στην εκλογική περιφέρεια Σαμαρίνας