Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Επειδή μόνο σαν εθελοντής βιώνεις ανθρωπιστικές αξίες !!!!!!!!!!!!!!

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ είναι μια προωθημένη μορφή συμμετοχής στα κοινά, καθώς ο εθελοντής υπερβαίνει τα ιδιοτελή συμφέροντά του και αφοσιώνεται ενεργά σε ζητήματα που αφορούν τον τόπο και έχει επίγνωση της ανεκτίμητης αξίας της συμμετοχής . Η συμπεριφορά του εθελοντή διέπεται από γενναιοδωρία, και αλτρουισμό, λειτουργώντας παραδειγματικά για τον ευρύτερο περίγυρό του. Προσφέρει πέρα του οφειλόμενου από αυτόν ως πολίτη και χωρίς να υποχρεώνεται από δυνάμεις εξωτερικές προς τη συνείδησή του.

Στην πόλη μας , που νοσεί από την υιοθέτηση της ανιδιοτελούς δοτικότητας , δεν περισσεύει κανένας. Αντιθέτως μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τονώσουμε αυτό το κομμάτι. Υπάρχουν εθελοντικές δομές , άγνωστες σε πολλούς νέους – μιας και έχουν περάσει χρόνια από την ύπαρξή τους . Πρόκειται για το Σώμα Ελλήνων Οδηγών και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Δομές που, για μας που τις ενστερνιστήκαμε, αποτέλεσαν εφαλτήριο για πολλές δράσεις , για απόκτηση και ενίσχυση αυτογνωσίας , συνεργασίας , ομαδικού πνεύματος .

Αξιοσημείωτες είναι επίσης και οι δράσεις των κατηχητικών ομάδων της Ιεράς Μητρόπολης , που εμπεριέχουν από ρομποτική μέχρι αγιογραφία, ζωγραφική και χορωδιακά σύνολα. Αν θέλουμε όμως να ενισχύσουμε αυτές τις δράσεις και να τις κάνουμε πανελλήνιας εμβέλειας, θα μπορούσε να γίνει μια υπεύθυνη προσπάθεια παραχώρησης και αξιοποίησης των κατασκηνώσεων του Ζιάκα ή των Φιλιππαίων, έτσι ώστε να καταστεί ο τόπος πόλος έλξης , φιλοξενίας και ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού .

Ανοιχτή ηθική επιταγή λοιπόν όλων μας ας αποτελέσει η δημιουργία εθελοντικών ομάδων, αλλά ταυτόχρονα η ενίσχυση και στήριξη των ήδη υπαρχόντων συλλόγων.

Βάσω Σπυροπούλου

δειτε επίσης 

Ταχεία μηχανή ανασυγκρότησης της κοινωνίας στον Δήμο μας, ο Πολιτισμός

Βάσω Σπυροπούλου : Μαζί Συνεχίζουμε, γιατί ο τόπος μας αξίζει !!!

 

vaso fly