Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ταχεία μηχανή ανασυγκρότησης της κοινωνίας στον Δήμο μας, ο Πολιτισμός!

Ο Δήμος Γρεβενών δεν έχει το περιθώριο ως κοινωνία, ούτε το δικαίωμα ως Οργανισμός Αυτοδιοίκησης, να αντιμετωπίζει το κεφάλαιο «Πολιτισμός» με ημίμετρα και με προχειρότητα. Η αισθητική έχει υποστεί βάναυση κακοποίηση, οι κανόνες επικοινωνίας και προβολής δεν εφαρμόζονται, δεν υπάρχουν πλέον υψηλοί στόχοι και προτεραιότητες, ούτε για τα μικρά ούτε για τα μεγάλα αυτού του τόπου.
Δεν ενθαρρύνονται οι δημιουργοί και δεν αναγνωρίζονται οι αφανείς αλλά άξιοι «εργάτες». Χρειάζεται λοιπόν να οριστεί ένα σχέδιο με άξονες , πάνω στους οποίους θα επανασχεδιαστεί το σύνολο των πολιτισμικών δεδομένων. Από το στοιχείο της βαριάς κληρονομιάς έως το σημείο της σύγχρονης έκφρασης. Ο πολιτισμός στον τόπο μας δεν μπορεί να είναι ουραγός στην προσπάθεια ανασύνταξης και δεν μπορεί να σημαίνει μόνο επιλεκτική μνήμη, ανούσιο θαυμασμό και παθητική θέαση. Υποχρέωση για τον Δήμο αποτελεί η έμπρακτη ενίσχυση των φορέων και των συλλόγων , που έχουν πηγαία δύναμη και έμπνευση και όχι η χρόνια αναμονή αυτών για στήριξή τους .
Δυναμικοί τοπικοί φορείς , όπως η Δημόσια Βιβλιοθήκη της πόλης μας , που τις δράσεις της θα ζήλευαν πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, προσπαθούν στηριζόμενοι αποκλειστικά στο δικό τους αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό και στους εθελοντές, να συνεχίσουν να παράγουν πολιτισμό .
Πάνω όμως απ΄ όλα, ο δημότης δεν μετέχει, δεν ικανοποιείται, δεν νιώθει ανάταση ψυχής και πνεύματος… Σε αυτό το συνδυασμό έχουμε ιδέες, έχουμε τη δύναμη και κυρίως την προτροπή του επικεφαλής Δημοσθένη Κουπτσίδη να ξαναπιάσουμε το νήμα από εκεί που κόπηκε…. Να καταστήσουμε άμεσα τον Πολιτισμό ταχεία μηχανή ανασυγκρότησης και υπεροχής!
Και τελικά μήπως αυτό δεν είναι που δικαιούνται όλοι οι δημότες της πόλης μας και των χωριών μας, αφού εκείνοι θα έχουν ρόλο συντεταγμένο, δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης αλλά πάνω απ΄ όλα ευθύνη συμμετοχής!

Βάσω Σπυροπούλου

 

vaso 19b