Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Του Ηλία Γάγαλη δασκάλου, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με την παράταξη «Μαζί συνεχίζουμε» του Δημοσθένη Κουπτσίδη.

Ένα από τα κριτήρια που θα έχει ο ψηφοφόρος, που θα πάει να ψηφίσει στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023, για να εκλέξει τον νέο δήμαρχο, θα είναι η ποιότητα της ζωής του σε σχέση με την καθημερινότητά του.

Η καθημερινότητα του πολίτη θα καλυτερεύσει, αν περιοριστούν οι διακοπές νερού και  ρεύματος, εφόσον τα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτρισμού ανταποκρίνονται επαρκώς. Επιπλέον, οι υπηρεσίες καθαριότητας που παρέχονται χρειάζεται να είναι ικανοποιητικές, δηλαδή να περνάνε ανά τακτά διαστήματα να μαζεύουν τα σκουπίδια και να υπάρχουν σημεία ανακύκλωσης απορριμμάτων, τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά,  ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ανακύκλωσης από όλους τους κατοίκους.

Ακόμη, ο πολίτης στην καθημερινότητά του καλό θα ήταν, να μπορεί να έρχεται σε άμεση επικοινωνία με τους εκπροσώπους του στο δήμο, για να τους εκθέσει το πρόβλημά του με στόχο την ταχύτερη ενδεχομένως επίλυσή του.

Επιπροσθέτως, ο πολίτης στην καθημερινότητά του θέλει έναν δήμαρχο που να συμπεριφέρεται στους κατοίκους όλων των περιοχών το ίδιο, χωρίς διακρίσεις. Να μην παρατηρείται για παράδειγμα πως ευνοούνται ορισμένες περιοχές απ’ όπου αντλεί κυρίως τις ψήφους ή ότι επιχορηγούνται σύλλογοι και σωματεία της προτίμησής του.

Ακόμη, η καθημερινότητα των δημοτών θα βελτιωθεί, αν οι δρόμοι μέσα στους οικισμούς του δήμου είναι σωστά ασφαλτοστρωμένοι, χωρίς λακκούβες, χαντάκια και κακοτεχνίες.

Πολύ σημαντικό είναι, επίσης, να υπάρχουν ράμπες πρόσβασης για ΑΜΕΑ σε όλα τα δημόσια κτίρια. Να υπάρχουν πεζοδρόμια χωρίς εμπόδια για να μπορούν να κινούνται ελεύθερα οι άνθρωποι και σημεία που μπορούν να παρκάρουν και να διασχίσουν ένα δρόμο. Τέλος, θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει δωρεάν Wi-fi για τους δημότες σε σημεία όπου συγκεντρώνονται πολλοί απ’ αυτούς.

Aκόμη, πρέπει ένα λεωφορείο που επισκέπτεται τα χωριά μας, να μπορεί να τα διασχίσει και να σταθμεύσει σε αυτά. Εξίσου μεγάλη σημασία έχει, να μπορεί να βρίσκει εύκολα χώρο στάθμευσης κάθε επισκέπτης της πόλης των Γρεβενών.

Οι κάτοικοι θα πρέπει να μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλειαστα χωριά και στην πόλη, χωρίς να κινδυνεύουν να τους δαγκώσει κάποιος αδέσποτος σκύλος,  που δεν τον περισυνέλλεξε ο δήμος.

Επιπλέον, ύψιστης σημασίας είναι στα σχολεία της περιοχής μας να γίνονται όλες οι προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης από τα συνεργεία του Δήμου (όπως συντήρηση  υδραυλικών, ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, κοπή κλαδιών και δέντρων). Οι  κρατικές επιχορηγήσεις να δίνονται στην ώρα τους κι όχι με καθυστέρηση, για να βελτιώνονται οι συνθήκες μαθητών και εκπαιδευτικών.

Οι παιδικές χαρές, όπου υπάρχουν, πρέπει επίσης να συντηρούνται κι όχι να αφήνονται στο έλεος του χρόνου και να μοιρολογούμε αν γίνει κάποιο ατύχημα εκ των υστέρων.

Ο δήμαρχος λοιπόν οφείλει να μεριμνήσει για όλα τα παραπάνω. Είναι αυτός που γνωρίζει τα προβλήματα μια περιοχής, ακούει τους δημότες και προσπαθεί να δώσει λύσεις.

Επειδή οι εκλογές που έρχονται είναι πολύ σημαντικές, ας αποφασίσουμε: Θέλουμε να συνεχίσουμε στην ίδια κατάσταση των τελευταίων 9 χρόνων ή θέλουμε να αλλάξουμε πορεία και να χαράξουμε ένα ελπιδοφόρο κι ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας;

Ψηφίζουμε για δήμαρχο τον Δημοσθένη Κουπτσίδη και τον συνδυασμό του «Μαζί συνεχίζουμε»,  για να γίνει η επανεκκίνηση που τόσο χρειάζεται ο δήμος μας.

Από την πλευρά μου, θέτω τον εαυτό μου στην κρίση σας, για να μπορέσω να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι, για να πάει ο τόπος μας μπροστά, βασιζόμενοι στη γνώση και στη διαφάνεια των πράξεών μας.

Άγιος Γεώργιος Γρεβενών,27 Ιουλίου 2023

Ηλίας Γάγαλης

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός

Γραμματέας συλλόγου Αρχαιοφίλων Γρεβενών ο «Δέρδας»

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Γρεβενών