Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Του Ηλία Γάγαλη εκπαιδευτικού, υποψηφίου Δ.Ε. Ηρακλεωτών Δήμου Γρεβενών με το συνδιασμό του Δημοσθένη Κουπτσίδη «Μαζί Συνεχίζουμε»

Με την ένταξη των Δήμων Σοφάδων και Νότιας Κέρκυρας, 200 Δήμοι πλέον έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες στους δημότες τους, μέσα από το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον των Θυρίδων του gov.gr.

Μέσα σ’ αυτούς δεν συμπεριλαμβάνεται ο Δήμος Γρεβενών.Μα καλά εννιά (9) χρόνια δεν έφταναν γι αυτό;

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας αξιοποιούν τα ψηφιακά εργαλεία προς όφελος των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα εργάζονται προς την κατεύθυνση της μείωσης της γραφειοκρατίας και της ταχύτερης εξυπηρέτησης». 

Τα πλεονεκτήματα του συστήματος της επικοινωνίας μέσα από ψηφιακές Θυρίδες είναι η επιτάχυνση και η απλοποίηση. Οι πολίτες μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη του αιτήματός τους από την αίτηση μέχρι τη διεκπεραίωσή του. Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα οφέλη και για τη Δημόσια Διοίκηση, καθώς καταπολεμάται η γραφειοκρατία και μειώνεται σημαντικά η διακίνηση εγγράφων σε έντυπη μορφή.

Ο Δήμος Γρεβενών στην Π.Ε.Γρεβενών έχει την μεγαλύτερη έκταση Δήμου σε όλη την Ελλάδα 1,859 km²και ως εκ τούτου θα έπρεπε οι κάτοικοί του με μεγάλο όρο ηλικίας ως επί των πλείστων να εξυπηρετούνται ψηφιακά και να μην ταλαιπωρούνται διανύοντας μεγάλες αποστάσεις για να πάνε στην πόλη των Γρεβενών.

Σε όλους μας είναι γνωστό επίσης ότι ο Δήμος έχει πάρα πολλούς ετεροδημότες στην Θεσσαλονική,στην Κοζάνη,στην Αθήνα, στη Θεσσαλία και όχι μόνο,επομένως θα περίμενε κάποιος ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεών του πράγμα το οποίο δε συμβαίνει.

Κάποιοι έχουν ευθύνες γι αυτό και θα πρέπει να απολογηθούν στους δημότες, γιατί ενώ ήταν στα πράγματα για πολλά χρόνια δεν κατάφεραν να εντάξουν το Δήμο μας ψηφιακά εκεί που πρέπει.

Ο επικεφαλής του συνδιασμού μας Δημοσθένης Κουπτσίδης, το προσεχές διάστημα έχει προαναγγείλει την άμεση συνεργασία με τον υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης και πρώην δήμαρχο Τρικάλων κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου ο οποίος και θα μας επισκεφτεί για να μας υποστηρίξει.

Δεν φτάνει λοιπόν μόνο η επικοινωνία και οι αγαθές προθέσεις κάποιου ,αλλά πως μπορούμε αυτό να το αξιοποιήσουμε προς όφελος των δημοτών.

Ηλίας Γάγαλης

εκπαιδευτικός

Αρθογράφος θεμάτων τοπικής ιστορίας και

Γραμματέας του Συλλόγου Αρχαιοφίλων Γρεβενών ο «Δέρδας»