Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

«Οι Οργανισμοί Διαχείρισης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων ΕΔΕΜ – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – GEA, δεν είναι δημόσια όργανα αλλά ιδιωτικές εταιρίες»

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Δυστυχώς συνεχίζεται να υπάρχει άγνοια και παραπληροφόρηση σε πολλούς συνάδελφους γύρω από τις εταιρίες διαχείρισης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων ότι δήθεν είναι δημόσια ελεγκτικά όργανα με αποτέλεσμα να τρομοκρατείται ο συνάδελφος. Στο άρθρο 1 παρ. 3 και άρθρο 26 παρ. 2 του Συντάγματος αναφέρονται επακριβώς τα εξής: «Η κατεξοχήν δημόσια εξουσία για ελέγχους ασκείται μόνο από το κράτος μέσω των καθ ύλη κρατικών υπηρεσιών».
Επίσης ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, στο έγγραφό του 18-5-2016 προς όλες τις υπηρεσίες αναφέρει: Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών δικαιωμάτων δεν αποτελούν δημόσια όργανα και κατά συνέπεια δεν έχουν ουδεμία νόμιμη δικαιοδοσία και δεν μπορούν να βεβαιώσουν ή να υποστηρίζουν ότι τα έγγραφά τους αποτελούν απόδειξη πραγματικού γεγονότος. Έτσι κάθε βεβαίωσή τους ή έγγραφος ισχυρισμός τους ότι χρησιμοποιείται η μουσική τους, είναι ΑΠΛΑ μια ΕΝΔΕΙΞΗ η οποία χρήζει απόδειξης. Συνιστά πραγματικό γεγονός και έχει ισχύ ΜΟΝΟ όταν το αποδεικτικό στοιχείο που επικαλούνται βεβαιώνεται με συνοδεία ένστολου Αστυνομικού ως τούτο προβλέπεται από το άρθρο 55 παρ. 1 Νόμου 2121/1993.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Τσαπατσάρης Γρηγόριος