Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Μη νόμιμη η αποστολή Τιμολογίων από GEA –ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ- ΕΔΕΜ στους χρήστες μουσικής Εστίασης – Διασκέδασης και Ξενοδοχεία

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ –
ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ
ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
<<ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.>>

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Σωματείο έχει γίνει, τους τελευταίους μήνες αποδέκτης καταγγελιών, αποστολής τιμολογίων παροχής υπηρεσιών μουσικής σε επιχειρήσεις ΕΣΤΙΑΣΗΣ και ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, από τους οργανισμούς Πνευματικών και Συγγενικών δικαιωμάτων, χωρίς να υφίσταται ουδεμία πράξης Ιδιωτικού δικαίου με τον επιχειρηματία για παροχής υπηρεσιών μουσικής. Μας εκπλήσσει η ως άνω ασυδοσία και παραβατικότητα, ενώ ο ΔΙΩΓΜΟΣ του κλάδου της ΕΣΤΙΑΣΗΣ και ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ όπως και στον ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΚΛΑΔΟ δεν έχει τελειωμό.

Υπενθυμίζουμε το εξοντωτικό ποσό των 120.000 ευρώ, σε 5 καταστήματα στην Θεσσαλονίκη, τα οποία διώκονται με ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ και ΑΓΩΓΕΣ.

Πρωτάκουστο, εξοντώθηκε οικονομικά επιχείρηση, στην Περιφερειακή Ενότητας Καβάλας 25 τ.μ., χωρίς τραπεζοκαθίσματα και με απαγορευμένη μουσική από το τμήμα υγιεινής. Ζητήθηκε από τον GEA 1.500 ευρώ ετησίως για μουσική. Δυστυχώς με την διαδικασία των ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ μέτρων προχώρησε στην κατάσχεση των προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών του επιχειρηματία, ενώ η δικαιοσύνη (με όλο τον σεβασμό προς τον θεσμό) δεν αξιολόγησε την ουσία της υπόθεσης.

Το τραγικό της σημερινής κατάστασης στον χώρο των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, έχει εξελιχθεί σε βιομηχανία ΑΓΩΓΩΝ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΩΝ χιλιάδων επιστολών περί δήθεν οφειλής από το 2018 έως και το 2023 με την ΑΝΟΧΗ του ΑΡΜΟΔΙΟΥ Υπουργείου  Πολιτισμού.

Το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ήδη έχει αποτυπωθεί σε κλείσιμο επιχειρήσεων της ΕΣΤΙΑΣΗΣ και σε απώλεια θέσεων ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ σε περίπτωση που σας έχει αποσταλεί, ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ από τους ως άνω οργανισμούς, ΑΜΕΣΑ να επιστρέψετε το τιμολόγιο ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και να καταγγείλετε το γεγονός αυτό ή στην τοπική εφορία ή στον Νομικό σας ή στο ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.. Η ως άνω πράξη είναι ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ και ΚΟΛΑΣΙΜΗ.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Τσαπατσάρης Γρηγόριος