συμπλευση

Euromedica

euromedica ygeia

Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

vandal

Έκτακτοι ΕΛΕΓΧΟΙ σε δεκάδες πόλεις από τον ΕΦΕΤ – Τσουχτερά τα πρόστιμα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
<<ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.>>

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Παρ’ όλες τις επανειλημμένες έκτακτες ενημερώσεις μας για τους εντατικούς ελέγχους από τον ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων). Δυστυχώς πολλές επιχειρήσεις της ΕΣΤΙΑΣΗΣ παρουσιάζουν ΑΠAΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙΣ στην χρήση για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των τροφίμων και ποτών. Τούτο είναι λίαν επικίνδυνο για την πελατεία μας και γενικά προς τους καταναλωτές.

Δημοσιεύουμε ΔΕΙΓΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ που ευελπιστούμε θα αποτελέσει πιλότο μεγίστης σημασίας για χιλιάδες Συνάδελφους της ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων με κίνδυνο ακόμα και σφράγισμα του καταστήματος.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΣΤΗΡΗΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

  1. Διαχωρισμός των τροφίμων στον αποθηκευτικό χώρο από μη τρόφιμα ΔΗΛΑΔΗ από άλλα αντικείμενα.
  2. Η σέσουλα σερβιρίσματος του πάγου δεν θα παραμένει μέσα στην παγοθήκη ΑΛΛΑ σε εξωτερικό κλειστό δοχείο και όχι μέσα στον πάγο.
  3. ΠΡΟΣΟΧΗ. Δεν θα υπάρχει στο κατάστημα κανένα απολύτως προϊόν χωρίς ένδειξη ΕΤΙΚΕΤΑ.
  4. Όπου σερβίρεται φαγητό η μελέτη HACCP και η τήρησης των ΑΡΧΕΙΩΝ HACCP είναι αυστηρή. ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ τα σημαντικότητα ΑΡΧΕΙΑ:
  5. Εκπαίδευση προσωπικού για την Ασφαλή χρήση τροφίμων και ποτών, διαφορετικά τίθεται η επιχείρηση σε κίνδυνο μολύνσεων των τροφίμων και συνήθως ζητείται επανεκπαίδευση του προσωπικού.
  6. Τήρηση θερμοκρασίας λιγότερο δύο φορές την ημέρα.
  7. Απεντόμωση – Μυοκτονία από πιστοποιημένη εταιρία.
  8. Φάκελο απολύμανσης των χώρων κουζίνας – τουαλέτες κ.λ.π.
  9. Φάκελος ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ
  10. Τήρηση του τιμοκαταλόγου με επισήμανση των νωπών ή κατεψυγμένων κρέατα ή κιμά.
  11. Τα σκεύη σερβιρίσματος (όπως ποτήρια-μαχαιροπίρουνα-πιάτα κ.λ.π.) όχι σε ντουλάπια ξύλινα αλλά σε ανοξείδωτα και καλυμμένα.
  12. Σήτες στα παράθυρα – πόρτες και σε όλους τους χώρους προς προστασία από έντομα.
  13. Οι σχάρες των ψυγείων ανοξείδωτες.
  14. Αυστηρώς να αποφεύγεται η τοποθέτηση στο ίδιο ψυγείο, όπως π.χ. λαχανικά με κρέατα ή παγωτά με οτιδήποτε άλλο.
  15. Αυτόματες βρύσες κουζίνα-τουαλέτες
  16. Πλήρη στεγανότητα στο κάλυμμα του κάδου σκουπιδιών και σε ειδική τοποθέτηση για να μην τίθεται σε κίνδυνο τα τρόφιμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Εάν οι παραβάσεις είναι επικίνδυνες ή ο συνάδελφος δεν τηρεί τις υποδείξεις των ελεγκτικών οργάνων (ΕΦΕΤ – Επόπτες Υγείας) όχι ΜΟΝΟ κλείνει η επιχείρηση αλλά σύρεται και στα δικαστήρια με βαριά πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις.