Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συγκέντρωση και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία Συρία, μετά τον καταστροφικό και φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου 2023.

Εκ μέρους της  Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας και του Προέδρου της κ. Δασταμάνη Γιώργου, του Δημάρχου Κοζάνης κ. Μαλούτα Λάζαρου  και του Αντιδημάρχου  Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Τζουμερκιώτη Γρηγόρη, που είχαν το συντονισμό συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους  σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία, θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες στους Δημότες των 13 Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΕΔΕ για την άμεση κινητοποίηση της χώρας μας και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, στους σεισμόπληκτους των γειτονικών μας  χωρών.

Οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας καθώς και ο α΄ βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Δήμους της Περιφέρειας, έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, με μία άνευ προηγουμένου συμμετοχή στο όλο εγχείρημα, προκειμένου να ανακουφίσουν τους πληγέντες συνανθρώπους μας και να τους στηρίξουν  αυτές  τις πρώτες δύσκολες ημέρες.

Τα είδη πρώτης ανάγκης από τους 13 Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συγκεντρώθηκαν αρχικά στο κλειστό Γυμναστήριο Λευκόβρυσης του Δήμου Κοζάνης, με σκοπό τη μεταφόρτωσή τους και αποστολή το λιμάνι του Πειραιά.

Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τις εθελοντικές οργανώσεις που βοήθησαν στην φορτοεκφόρτωση του υλικού της ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως το τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης, τη λέσχη ειδικών δυνάμεων Κοζάνης, το σώμα Ελληνικού οδηγισμού, καθώς και πολλούς ιδιώτες.

Επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά τους εργαζομένους και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης  του Δήμου Κοζάνης κ. Δαβιδόπουλο Ερρίκο, καθώς και τα στελέχη της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας που εργάστηκαν μεθοδικά και έφεραν εις πέρας αυτό το σημαντικό ανθρωπιστικό έργο.

Η μεταφορά των ειδών πρώτης ανάγκης έγινε από Κοζάνη για Αθήνα-Πειραιά και από εκεί ταξίδεψαν με τα «πλοία αλληλεγγύης» για τον τελικό προορισμό τους.