Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

In & Out in 60 Minutes: Το πρώτο παιχνίδι απόδρασης στη Δυτική Μακεδονία!

Η διασκέδαση αλλάζει, εξελίσσεται, προσαρμόζεται. Και σε μία εποχή όπου οι νέες τεχνολογίες κυριαρχούν, αποκτά καινούριες μορφές για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του διψασμένου κοινού. Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν και τα πρώτα δωμάτια απόδρασης στον κόσμο.
«Πρόκειται για τη νέα εποχή της διασκέδασης. Παρέες 2-6 ατόμων «κλειδώνονται» σε ένα θεματικό δωμάτιο και μέσα από την επίλυση γρίφων προσπαθούν να αποδράσουν προτού τελειώσει ο χρόνος των 60 λεπτών. Το φαινόμενο ξεκίνησε από την Ασία, όπου αυτού του είδους η εναλλακτική διασκέδαση έχει αποκτήσει τεράστιο κοινό και χρόνο με τον χρόνο κάνει κι ένα βήμα μπροστά. Φανατικούς οπαδούς απέκτησε και στην Αμερική, όπου ο επίδοξος ντετέκτιβ περιμένει καρτερικά για το επόμενο δωμάτιο απόδρασης που θα ανοίξει, κάνει ουρές στα εγκαίνιά του και προσπαθεί να λύσει τους καινούριους εξελιγμένους γρίφους.

Σιγά σιγά το φαινόμενο μετακόμισε και στην Ευρώπη, με πολλές ευρωπαϊκές χώρες να αποκτούν τα δικά τους πρότυπα δωμάτια απόδρασης και να μετατρέπονται σε τουριστικούς προορισμούς για αρκετούς επισκέπτες. Όπως είναι φυσικό η Ελλάδα δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, με τις πρώτες απόπειρες να γίνονται στην Αθήνα και πολλές πόλεις να ακολουθούν το παράδειγμά της. Έτσι, εδώ και λίγους μήνες έχουμε δημιουργήσει και το πρώτο παιχνίδι απόδρασης στη Δυτική Μακεδονία, το «In & Out in 60 Minutes», αναφέρει ο Δημήτρης Καραμήτσος, ένας από τους δύο ιδιοκτήτες του χώρου.

Αρχικά δημιουργήσαμε τρία δωμάτια αν και σχεδιασμένα υπάρχουν αρκετά παραπάνω. Το πρώτο ήταν η «Φυλακή» που το θεωρήσαμε βασικό για μια περιοχή που δεν γνωρίζει τι είναι τα δωμάτια απόδρασης και αποτελεί και το δυσκολότερο δωμάτιό μας, καθώς μόνο μία ομάδα έχει καταφέρει να αποδράσει μέχρι στιγμής! Έπειτα είναι η «Ληστεία» όπου το 35-40% των παικτών καταφέρνει να αποδράσει, ενώ τέλος υπάρχει και η «Βόμβα», όπου μόνο 1 στις 5 παρέες λύνει όλους τους γρίφους προτού γίνει η… μεγάλη έκρηξη. Σε λίγες ημέρες θα εγκαινιάσουμε και το καινούριο μας δωμάτιο που θα έχει τον πιο μυστήριο χαρακτήρα από όλα και θεωρούμε ότι θα αγαπηθεί από τους φανατικούς του είδους.

Το κοινό της Κοζάνης δε γνώριζε αρχικά τι είναι ακριβώς αυτά τα παιχνίδια, καθώς δεν είχε δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή ποτέ κάτι τέτοιο. Αλλά σιγά σιγά αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για μία εναλλακτική πρόταση διασκέδασης και άρχισε να έρχεται και να παίζει, αφήνοντας εκτός δωματίου για μία ολόκληρη ώρα αυτά που μπορεί να το απασχολούν στην καθημερινότητά του. Κάθε εβδομάδα φτάνουν στον χώρο μας επισκέπτες από Καστοριά, Γρεβενά, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα και Κοζάνη, ενώ υπάρχει έντονη τουριστική κίνηση και από γειτονικές χώρες, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτά τα δωμάτια αποτελούν και αγαπημένες τουριστικές επιλογές», προσθέτει ο Φίλιππος Δόλλας, έτερος ιδιοκτήτης του χώρου.

Το εντυπωσιακό με το «In & Out in 60 Minutes» είναι ότι και τα τρία δωμάτια είναι πρωτογενείς κατασκευές, χωρίς την τυποποίηση που επικρατεί στις περισσότερες εταιρείες της χώρας, ενώ οι δράσεις που γίνονται εντός του αυξάνονται συνεχώς! «Πριν από δύο εβδομάδες μία παρέα κοριτσιών θέλησε να δημιουργήσει μία έκπληξη στη φίλη τους που είχε γενέθλια. Έτσι, ανήμερα του εορτασμού έκλεισαν ένα δωμάτιο για να παίξουν. Εκεί φυσικά όλοι οι γρίφοι είχαν προσωποποιηθεί στην εορτάζουσα, η οποία βίωνε τη μία έκπληξη μετά την άλλη καθώς προχωρούσε η ώρα και βρήκε μία τεράστια τούρτα να την περιμένει όταν έλυσε τον τελευταίο γρίφο! Ήταν κάτι μοναδικό και για την ίδια και για εμάς και ήδη προγραμματίζουμε τις επόμενες δράσεις μας. Παράλληλα, οι επίδοξοι ντετέκτιβ της περιοχής μπορούν να γραφτούν δωρεάν στην καινούρια Λέσχη μας, όπου με την ονομαστική τους κάρτα θα έχουν έκπτωση στις επισκέψεις τους, αλλά και προνομιακή μεταχείριση σε εκδηλώσεις, διαγωνισμούς, καινούρια δωμάτια κτλ», καταλήγει ο Δημήτρης.

Εσύ ακόμα να παίξεις;

In & Out in 60 Minutes:
Πλατεία Ελευθερίας 2, Κοζάνη
http://www.inandout.gr/,
2461 50 60 70