Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Υψηλός βαθμός ετοιμότητας στην άσκηση πολιτικής προστασίας

Με μεγάλη επιτυχία και άψογο συντονισμό πραγματοποιήθηκε η μεγάλη άσκηση πολιτικής προστασίας, η πρώτη σε πανελλαδικό επίπεδο…

που συντονίστηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας- Γραφείο Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας, το πρωί της Κυριακής στο πρώην στρατόπεδο Ρωμανέλη, με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και των εθελοντικών οργανώσεων.

Η άσκηση που πραγματοποιήθηκε βάσει σεναρίου, πέτυχε υψηλό βαθμό ρεαλισμού κι έδειξε την επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων όσοι επιχειρούν στην πολιτική προστασία.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Παπαγεωργίου, ο πρόξενος της Ελλάδα στην ΠΓΔΜ, δήμαρχοι της περιοχής κι εκπρόσωποι φορέων.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης αναφέρθηκε στο πολύτιμο κεφάλαιο των εθελοντών και της κοινωνίας των πολιτών που διαθέτει η Δυτική Μακεδονία και στο οποίο θα βασιστεί για να γίνει Κέντρο Πολιτικής Προστασίας, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τις υποδομές της.

Απο την πλευρά του ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας Ηλίας Κάτανας, που είχε και τη γενική ευθύνη της άσκησης, τόνισε πως “στόχος είναι η αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας, η αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των  ομάδων, η μεταξύ τους συνεργασία και η συνεργασία τους με τους κρατικούς φορείς. Με την άσκηση αυτή και τις επόμενες δράσεις η Δυτική Μακεδονία θα εδραιωθεί ως πρωτεύουσα της πολιτικής προστασίας”.

Στην πραγματοποίηση της άσκησης συνέβαλαν οι:  Πυροσβεστική Υπηρεσία Κοζάνης, ως ο επιχειρησιακός βραχίονας της πολιτικής προστασίας,  το ΕΚΑΒ/ Παράρτημα Κοζάνης, η ΕΔΟΠ Πτολεμαΐδας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης/Παράρτημα Κοζάνης, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Κοζάνης, η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Μακεδονίας, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Κοζάνης, το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, ο Ερυθρός Σταυρός/ Παράρτημα Κοζάνης, ο Δήμος Κοζάνης και συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος Γ. Ιωαννίδης, οι τεχνικές υπηρεσίες και το τμήμα πρασίνου, η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, η 9η Ταξιαρχία, η Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης, η Τροχαία Κοζάνης, η Δημοτική Αστυνομία, η Έλλη Θεοδωρίδου (μακιγιάζ ηθοποιών).

Την άσκηση παρακολούθησε αρκετός κόσμος που είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί σε θέματα προστασίας από το σεισμό.