Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

“ΓΙΑΦΚΑ” ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ; (video)

Όλα ξεκίνησαν νωρίς σήμερα το πρωί όταν συγγενής του ιδιοκτήτη της μονοκατοικίας επισκέφτηκε το σπίτι, έντρομη αντίκρισε το βαρύ οπλισμό…

στο εσωτερικό της οικίας και αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί της Πτολεμαΐδας δεν πίστευαν στα μάτια τους με το πολεμικό υλικό (δυτικού τύπου και όχι καλάσνικοφ) που βρισκόταν στο εσωτερικό… ΗΚ11, όλμοι και πολλά αλλά πολεμικά όπλα κείτονταν μέσα στην μικρή παλιά μονοκατοικία στην οποία διέμενε περιοδικά και όχι μόνιμα, ένας μοναχικός άνδρας.
Η περιοχή της άνω πόλης της Πτολεμαΐδας έχει από την αστυνομία αποκλειστεί εδώ και ώρες (από το πρωί) και την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική κλιμάκιο της οποίας κατέφτασε από τη Θεσσαλονίκη.

 

{youtube}TE83p6746V0|700|450{/youtube}

Αν και αρχικά την υπόθεση την θεωρούσαν πολύ σημαντική νωρίς το μεσημέρι σήμερα πηγή της αστυνομίας επιχείρησε να την υποβαθμίσει λέγοντας ότι μάλλον δεν βρίσκεται πίσω από τα όπλα κάποια από τις γνωστές τρομοκρατικές οργανώσεις. 

 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, σε σχεδόν ερειπωμένο σπίτι στο οποίοι οι αστυνομικές Αρχές οδηγήθηκαν έπειτα από πληροφορίες, εντοπίστηκαν δύο πολεμικά τυφέκια, τουλάχιστον 10 χειροβομβίδες, περίπου 2.000 σφαίρες, εκρηκτικές ύλες και στρατιωτικός ιματισμός.

Ο 57χρονος κάτοχος του υλικού, ο οποίος δηλώνει πως είναι καθηγητής σε πανεπιστήμιο στη Λειψία και μένει στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε προς τις αρχές ότι αγόρασε τα όπλα πριν από 15 με 17 χρόνια. Το εγκαταλελειμμένο σπίτι που βρέθηκε ο οπλισμός ανήκει σε πρόσωπο του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Ερευνήθηκε εάν ο άνδρας έχει τυχόν διασυνδέσεις με τον ακροδεξιό χώρο, χωρίς όμως να βρεθεί κάποιο στοιχείο. Ο ίδιος, ο οποίος έλκει την καταγωγή του απότην Κρήτη, δήλωσε ότι είχε τον οπλισμό για να τον χρησιμοποιήσει σε «κρητικό γλέντι». Δεν μπόρεσε όμως να δικαιολογήσει το πώς θα χρησιμοποιούσε τις χειροβομβίδες σε «γλέντι».

Σχετικά με την υπόθεση ζητήθηκε από το Στρατό να ερευνήσει αν το υλικό που βρέθηκε έχει κλαπεί από στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

 

ΠΗΓΗ eordaia.org & kozan.gr

Δείτε ακόμα