Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Εκδόθηκε η Απόφαση κατανομής του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης

Μετά από καθυστερήσεις δύο ετών, με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη προς τον Υπουργό Πάνο Σκουρλέτη, …

εκδόθηκε η απόφαση κατανομής πόρων  του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης

 

Σε επιτάχυνση του ΕΣΠΑ/Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος προχωρά το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα και με την εισήγηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη προς τον αρμόδιο υπουργό. Στόχος είναι η τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, ειδικά στο ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον που βιώνει η χώρα και η περιοχή μας, και η αξιοποίηση των διαθέσιμων και δυνητικών χρηματοδοτήσεων.

Επίσης, απελευθερώνονται οι διαδικασίες του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (ΕΑΠ) / Λιγνιτικού Τέλους 2012-2016,  ύστερα από την υπογραφή της Απόφασης σύστασης της Επιτροπής Κατανομής, που αποτελούσε προϋπόθεση για την κατανομή των ποσών των ετών 2013, 2014 και 2015 που θα καλύψουν σημαντικές ανάγκες και προοπτικές στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου.

Έτσι η Περιφέρεια και οι δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας  θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι των αναδόχων και αυτοί με τη σειρά τους προς την τοπική αγορά.

Σε μία εποχή που απαιτείται αυξημένη ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων, η θετική και άμεση ανταπόκριση του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνου Σκουρλέτη ήταν καθοριστικής σημασίας, γεγονός που προδιαγράφει θετικά τη συνεργασία και στα θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας που αποτελούν αιχμή για την περιοχή μας.

«Η πρόοδος της χώρας και της περιοχής μας θα προκύψει, ασφαλώς μέσα από σχέδιο και με την ταχεία προώθηση των ζητημάτων που δίνουν προοπτική και ευκαιρίες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Δείτε ακόμα