Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

1ο Διασυνοριακό ΦΟΡΟΥΜ στην Κορυτσά

Με μεγάλη συμμετοχή από εκπροσώπους φορέων από την ελληνική πλευρά πραγματοποιήθηκε το 1ο Διασυνοριακό ΦΟΡΟΥΜ για την Επιχειρηματικότητα…

και την Ανάπτυξη στην Κορυτσά. Αιρετοί και στελέχη της περιφέρειας & των δήμων, του επιχειρηματικού κόσμου, των πανεπιστημίων και της κοινωνίας των πολιτών, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις ευκαιρίες και προοπτικές εμβάθυνσης της διασυνοριακής συνεργασίας στις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Κορυτσάς.

 

Τονίστηκε ότι ο στόχος του ΦΟΡΟΥΜ είναι να αποτελέσει στο μέλλον ένα «διασυνοριακό όχημα» συνεργασίας μέσα από μια ολοκληρωμένη προσέγγιση προς όφελος και των δύο πλευρών των συνόρων.

 

Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε εντοπίστηκαν τα προβλήματα και τα εμπόδια που υπάρχουν, προσδιορίστηκαν οι ευκαιρίες που ανοίγονται και κατατέθηκαν συγκεκριμένες ιδέες και προτάσεις συνεργασίας και δικτύωσης. Κατατέθηκαν επίσης σκέψεις και ιδέες ο θεσμός του Διασυνοριακού ΦΟΡΟΥΜ να καθιερωθεί σε κάθε μια πλευρά των συνόρων τουλάχιστον μια φορά ανά έτος, αποτελώντας έναν μόνιμο μηχανισμό προώθησης της διασυνοριακής συνεργασίας.

 

Σημειώνεται ότι το 2ο Διασυνοριακό ΦΟΡΟΥΜ θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Νοέμβριο στην Κοζάνη στο πλαίσιο του Προγράμματος INACT.