Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Αυξάνονται οι πιστώσεις για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών», σε Δυτική Μακεδονία & Ήπειρο (video)

Με το ποσό των 17 και πλέον εκατ. ευρώ ενισχύεται το πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών» στις Περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γεώργιου Καρασμάνη δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και όσοι είχαν καταταχθεί στην κατηγορία των «επιλαχόντων»….

 

Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γεώργιος Καρασμάνης αυξάνονται κατά 58 εκατ. ευρώ οι αρχικές εγκεκριμένες πιστώσεις ύψους 140 εκατ. ευρώ του συνολικού προγράμματος «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών» από τα οποία στιςΠεριφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, για το έτος 2014, κατανέμεται προϋπολογισμός δημόσιας δαπάνης ύψους 5.387.000 ευρώ και 11.950.000 ευρώ αντίστοιχα.

Την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή εκφράζει η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά καθώς από την πρώτη στιγμή η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είχε αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ένταξη στο πρόγραμμα και των επιλαχόντων, κάτι που καθίσταται εφικτό με την αύξηση των πιστώσεων. Υπενθυμίζεται, ότι με το υπ’ αριθμ. οικ.37843/1747-17/6/2014 έγγραφό της προς την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η Γενική Γραμματέας ζητούσε την αύξηση των πιστώσεων του προγράμματος καθώς με την λήξη της υποβολής των φακέλων υποψηφιότητας είχε διαπιστωθεί έντονο ενδιαφέρον από νέους γεωργούς ειδικά στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ταυτόχρονα, το συγκεκριμένο αίτημα, το επανέφερε και στη διάρκεια των παραστάσεων που έκανε στο Υπουργείο όλο αυτό το διάστημα μεταξύ άλλων θεμάτων που συζητούσε με την ηγεσία του.

«Η κυβέρνηση, επισημαίνει σε δήλωσή της η κα Ευταξά, αποδεικνύει για ακόμη μία φορά πως καταβάλλει προσπάθειες για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα καθώς θεωρεί ότι αποτελεί κρίσιμο «κρίκο» στη συνολική προσπάθεια τόνωσης της ανάπτυξης και της παραγωγικής δραστηριότητας»

Να σημειωθεί πως, με την υπουργική απόφαση οι υποψήφιοι που είχαν καταταχθεί στην κατηγορία των «Επιλαχόντων» καλύπτονται από το όριο των διαθέσιμων πιστώσεων και θα κληθούν, το επόμενο χρονικό διάστημα, να παραλάβουν τις αποφάσεις ένταξης τους, στο πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

  • Στη Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων Ηπείρου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας, τηλ. 2651090265 (κ. Χήρας Πέτρος), 90264 (κ. Κασιούμη Μαρία), 90261 (κ. Δερέκα Θεοδώρα)
  • Στη Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων Δ. Μακεδονίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας, τηλ. 2461350261 (κ. Νικόλαος Τσανίδης) και 2461350268 (κ. Καρυπίδου Μακρίνα)
  • Στις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομίας και Κτηνιατρικής στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες Ηπείρου
  • Τους δικτυακούς τόπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων:http://www.minagric.gr και http://www.agrotikianaptixi.gr.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ  στο WEST CHANNEL KAI ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΚΡΑΤΣΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΒΙΚΥ ΕΥΤΑΞΑ.

 

 {youtube}Z8a1YOc10WE|640|380{/youtube}

 

Δημήτρης Βακρατσάς