Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Σοβαρότατο ατόπημα της Βίκυς Ευταξά (του Μιχάλη Αγραφιώτη)

– Απαιτείται άμεση επίσκεψη της Όλγας Κεφαλογιάννη και στη Δυτική Μακεδονία

 

Σε σοβαρότατο ατόπημα φαίνεται ότι υπέπεσε η Γενική γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης, Βίκυ Ευταξά, αφού όπως μαθαίνουμε από ιστοσελίδες των Ιωαννίνων, η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε….

την αποκεντρωμένη διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας για να ενημερωθεί. Τι ακριβώς ειπώθηκε και αν διατυπώθηκαν τα θέματα της Δυτικής Μακεδονίας σε ότι αφορά τον Τουρισμό είναι τα βασικά ερωτήματα.

Από το ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο Epirus online αναφέρεται ότι θα πραγματοποιηθεί και νέα επίσκεψη, όμως άγνωστο το πότε και χωρίς να διευκρινίζεται αν έχει στόχο την δημιουργία σχεδιασμού για την ανάπτυξη προγραμμάτων και επενδύσεων στον τουρισμό. Επίσης, αναφέρει τις Πρέσπες ως ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή κάτι που ενδεχομένως στερήσει στην περιοχή επιπλέον κονδύλια που τα έχουν ανάγκη οι τοπικές επιχειρήσεις και οι φορείς. Δεν αναφέρεται καμία περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας ως αναπτυσσόμενη ή ως «υπό ανάπτυξη». Ενώ ήταν παρόν ο Βουλευτής Ιωαννίνων, Κώστας Τασούλας, απουσίαζαν οι Βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας.

Η μη πρόσκληση εκπροσώπου της Περιφέρειας ή των Δήμων που ασχολούνται με τον τουρισμό στη συγκεκριμένη συνάντηση εγείρει σοβαρό ζήτημα που θα αποκατασταθεί με επίσκεψη της Υπουργού σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας και την πραγματοποίηση συσκέψεων με σκοπό την συζήτηση πάνω σε όλες τις πτυχές του τουρισμού που αφορούν τη Δυτική Μακεδονία. Λόγω της υψηλής ανεργίας και των προβλημάτων των τουριστικών επιχειρήσεων με την αυξημένη τιμή του Πετρελαίου θέρμανσης πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την ενίσχυσή τους.

Επειδή ήδη έχουν αρχίσει να υπάρχουν πολλά παράπονα για την απουσία από σοβαρά θέματα που απασχολούν την περιοχή και θέλουν επίλυση, η κ. Ευταξά θα πρέπει να εφαρμόσει την τακτική να έρχεται τουλάχιστον 2 ημέρες την εβδομάδα στο γραφείο της και να ξεκινήσει δράσεις και στη Δυτική Μακεδονία, γιατί πολύ απλά δεν προΐσταται μόνο της Ηπείρου.

Δείτε ακόμα