Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Νεκρός αστυνομικός και δυο Αλβανοί, μετά από συμπλοκή στο Βροντερό Φλώρινας

Μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα (Κυριακή 8/12/13) σε ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα σε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και 2 ενόπλων Αλβανών τραυματίστηκαν θανάσιμα ο 43χρονος Υπαρχιφύλακας Ηλίας Κωστένης, πατέρας ενός 12χρονου κοριτσιού,  και οι 2 Αλβανοί.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, …

κλιμάκιο τριών αστυνομικών βρισκόταν στη μικρή Πρέσπα όπου και διενεργούσε ελέγχους για παράνομη αλιεία. Οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα σε καλύβα δίπλα στη λίμνη τους δύο Αλβανούς, τους κάλεσαν να παραδοθούν και ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο 43χρονος υπαρχιφύλακας, αλλά και οι δύο κακοποιοί.

 

Το χρονικό της συμπλοκής

Οι δύο αστυνομικοί προχώρησαν προς την καλύβα ενώ ο τρίτος στάθηκε πίσω από ένα δέντρο για να τους παρέχει κάλυψη. Όταν έφτασαν στην καλύβα ο ένας από τους δύο αστυνομικούς τράβηξε την κουβέρτα που είχε αντί για πόρτα ενώ ο δεύτερος φώτισε με το φακό του το εσωτερικό της. Οι δύο αστυνομικοί είδαν σε ένα κρεβάτι έναν άνθρωπο σκεπασμένο. 
Φώναξαν στα αλβανικά “αστυνομία” κι εκείνος πετάχτηκε όρθιος και άρχισε να φωνάζει στα αλβανικά τον συνεργό του.

Μόλις οι αστυνομικοί είδαν και τον δεύτερο διαπίστωσαν πως κρατούσε καλάσνικοφ και άρχισαν να τρέχουν προς τα πίσω προκειμένου να βρουν κάλυψη.

Τότε, ο ένας από τους δύο κακοποιούς άρχισε να πυροβολεί μέσα από την καλύβα βγαίνοντας κι έξω από αυτή. Μία από τις σφαίρες βρήκε και τραυμάτισε σοβαρά τον 43χρονο υπαρχιφύλακα.

Ο δεύτερος αστυνομικός κατάφερε να καλυφθεί και ο τρίτος άνοιξε πυρ εναντίον του οπλισμένου Αλβανού με υποπολυβόλο τύπο MP5, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Όλο το περιστατικό δεν κράτησε πάνω από 1-2 λεπτά

Στη συνέχεια ο δεύτερος κακοποιός βγήκε από την καλύβα, άρπαξε το όπλο του συνεργού του και συνέχισε να πυροβολεί εναντίον του αστυνομικού, ο οποίος ανταπέδωσε τα πυρά τραυματίζοντας θανάσιμα τον κακοποιό.

Οι τρεις αστυνομικοί είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους μακριά από το σημείο και είχαν κάνει πεζοπορία περίπου 45 λεπτών σε δύσβατη περιοχή του βουνού, προκειμένου να ελέγξουν τη συγκεκριμένη καλύβα. Έτσι δεν ήταν δυνατή η άμεση μεταφορά του τραυματισμένου αστυνομικού. Μέχρι να έρθει η βάρκα για να τους παραλάβει, ο 43χρονος υπαρχιφύλακας, δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά του. Σημειώνεται επίσης ότι στην περιοχή τη συγκεκριμένη ώρα η θερμοκρασία ήταν 15 βαθμοί κάτω από το μηδέν.

Μέσα στο εσωτερικό της καλύβας δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο ενώ ερευνάται η γύρω περιοχή όπου ενδεχομένως οι δύο κακοποιοί να είχαν κρύψει όπλα ή ναρκωτικά.

Από τους δύο κακοποιούς έχει γίνει λήψη αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού προκειμένου σε συνεργασία με τις αλβανικές αρχές να διαπιστωθεί η ταυτότητα τω δραστών και το πιθανό εγκληματικό παρελθόν τους.

 

Το σημείο της συμπλοκής