Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ανακοίνωση στήριξης της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτ.Μακεδονίας στις κινητοποιήσεις για την θέρμανση

H ενεργειακή φτώχια πλήττει τις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να καλύψουν πλέον βασικές ανάγκες διαβίωσης (τροφή, στέγη, θέρμανση, τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, ανάγκες παιδιών κλπ) και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και στήριξαν ποικιλοτρόπως οι εκλεκτοί τους στην τοπική διοίκηση (Περιφέρεια και δήμους). Μια πολιτική που έχει μετατρέψει σε ακριβοπληρωμένα εμπορεύματα βασικές ανάγκες του λαού όπως το ηλεκτρικό ρεύμα και η θέρμανση,

Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα ήδη μια σειρά από εργατικά σωματεία και λαϊκοί φορείς κινητοποιούνται και διεκδικούν λύσεις μπροστά στα αδιέξοδα επιβίωσης των οικογενειών τους αφού δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση , που είναι ψίχουλα και σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν να ανακουφίσουν τις ανάγκες επιβίωσης των λαϊκών οικογενειών. Ειδικά στη Δυτική Μακεδονία ο ιδιαίτερα βαρύς χειμώνας επιδεινώνει στο έπακρο τις ανάγκες επιβίωσης των λαϊκών νοικοκυριών , ιδιαίτερα για το κόστος θέρμανσης των κατοικιών.

Με βάση τα παραπάνω για τις ανάγκες θέρμανσης των νοικοκυριών της Δυτικής Μακεδονίας επιβάλλεται να παρθούν τα παρακάτω μέτρα:

  • Καμιά διακοπή ρεύματος, ιδιαίτερα μέσα στο χειμώνα
  • Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και του ΦΠΑ για την τιμή του ρεύματος.
  • Κατάργηση ειδικών φόρων κατανάλωσης και ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
  • Εύρυθμη λειτουργία και καμία αύξηση για τις τηλεθερμάνσεις, καμία διακοπή τηλεθέρμανσης. Καμία κατοικία χωρίς θέρμανση.
  • Να χορηγηθούν οι αναγκαίες ποσότητες δωρεάν καυσόξυλα σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους, οικογένειες με χαμηλό εισόδημα. Να παρθούν μέτρα από την τοπική διοίκηση σε συντονισμό με την αποκεντρωμένη και τα δασαρχεία για έκτακτη και άμεση ξύλευση από τα δάση, για όλους τους οικισμούς και τα χωρία στην Δυτική Μακεδονία, που υπάγονται σε αυτή τη διαδικασία, με αυξημένες και επαρκείς ποσότητες.
  • Να χορηγηθεί ειδικό επίδομα θέρμανσης σε όλες τις οικογένειες της Δυτικής Μακεδονίας με βάση τις ειδικές κλιματικές συνθήκες και λόγω των προβλημάτων της απολιγνιτοποίησης, της κρίσης στη γούνα και τα προβλήματα στην αγροτική παραγωγή. Το επίδομα να καλύπτει πλήρως το κόστος θέρμανσης για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους , οικογένειές με χαμηλά εισοδήματα).
  • Αυξημένη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών ώστε κανένας μαθητής να μην ξεπαγιάζει στο σχολείο του.
  • Την άμεση αξιοποίηση όλων των πηγών ενέργειας και ειδικά του λιγνίτη με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών ανάγκων.

Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε τους δίκαιους αγώνες του λαού της Δυτικής Μακεδονίας έτσι όπως εκφράζονται από το οργανωμένο εργατικό –λαϊκό κίνημα , από τα σωματεία και τους συλλόγους τους με συλλαλητήρια και συσκέψεις οργάνωσης του αγώνα και καλούμε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκια αιτήματα τους για ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών να αντιμετωπίσουν τον επερχόμενο δύσκολο χειμώνα.