Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Σημαντικές διευκρινίσεις για την μουσική στον Εξωτερικό και Εσωτερικό χώρο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ –
ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ
ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
<<ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.>>

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Εντατικοί οι έλεγχοι και βαριά πρόστιμα, ήδη έχουν επιβληθεί από τους ελέγχους για την μουσική στον Εσωτερικό και εξωτερικό χώρο. Διευκρινίζουμε εκείνα τα σημεία τα οποία χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής για την άμεση εφαρμογή τους.
Διευκρινίσεις
1. Υποχρεούται ο καταστηματάρχης, για χρήση μουσικής Εσωτερικού και Εξωτερικού χώρου, να το έχει δηλώσει στην γνωστοποίηση χρήσης μουσικής.
2. Για χρήση μουσικής πέραν τις 10η χειμερινής και πέραν τις 11ης , απαιτείται έκδοσης άδειας χρήσης μουσικής από το Δημαρχείο.
3. Με τον Ν. 4442 καταργήθηκε η άδεια μουσικής από το Δημαρχείο και παραμένει μόνο η άδεια επέκτασης χρήσης μουσικής.
4. Τα ελεγκτικά όργανα και ειδικά η Αστυνομία ως προβλέπεται από τον Ν. 4442 /7-12-2016 ελέγχει:
• Εάν υφίσταται το σώμα της γνωστοποίησης της χρήσης μουσικής, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου στο αρχείο της επιχείρησης.
• Άδεια για το είδος μουσικής που χρησιμοποιεί το κατάστημα, δηλαδή παραστατικό που να αποδεικνύει το ρεπερτόριο της εταιρίας που χρησιμοποιείται.
5. Δεν είναι στα καθήκοντα της Αστυνομίας να υποδεικνύουν στους καταστηματάρχες το είδος της μουσικής και την εταιρία που θα χρησιμοποιεί. Δυστυχώς σε πολλές περιοχές της χώρας υπήρξαν αρκετά κρούσματα παραβατικότητας από τα ελεγκτικά όργανα.
6. Ο καταστηματάρχης, υποχρεούται για χρήση μουσικής στον εξωτερικό χώρο, να τηρεί στον φάκελό του τεχνική έκθεση μηχανικού με ειδίκευση σε θέματα ακουστικής, που θα συνοδεύεται με τοπογραφικό διάγραμμα με την θέση και την φορά των ηχείων και τα χαρακτηριστικά τους . Κύριο στοιχείο της τεχνικής έκθεσης είναι να τεκμηριώνει ότι δεν θα δημιουργούνται προβλήματα στους περιoίκους.
7. Στην χρήση μουσικής δεν συσχετίζεται ο εσωτερικός με τον εξωτερικό χώρο, ο ένας χώρος είναι ανεξάρτητος από τον άλλο.
Για οποιαδήποτε απορία – πληροφορία – περαιτέρω διευκρινίσεις επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο στο τηλ. 6995625262.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Τσαπατσάρης Γρηγόριος