Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Οπλίτης γιατρός με καταγωγή απο το Βόϊο και το Πανόραμα Γρεβενών έσωσε 60χρονο Ουαλό.

Καθοριστικής σημασίας ήταν χθες το μεσημέρι η παρέμβαση οπλίτη γιατρού για τη διάσωση 60χρονου από την Ουαλία που παραθέριζε στα Καλά Νερά.

Ο 60χρονος αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία, ενώ ήταν ξαπλωμένος σε ξαπλώστρα. Κάτοικοι της περιοχής απευθύνθηκαν στα ΚΑΑΥ για βοήθεια και παράλληλα ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ο οπλίτης γιατρός, Ακης Σεμίζογλου με καταγωγή απο το Βόϊο και από το Πανόραμα Γρεβενών κάτι το ήμισυ ( από την μεριά της μητέρας του το γένος Τζιολα) ο οποίος διαπίστωσε ότι ο τουρίστας, ο οποίος ανέφερε πόνο στο στήθος, υπέστη έμφραγμα.

Ο γιατρός παρείχε επί τόπου πρώτες βοήθειες και χορήγησε υπογλώσσιο στον ασθενή μέχρι να τον παραλάβει πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ και να τον μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Αργότερα τα ΚΑΑΥ Καλών Νερών ενημερώθηκαν από το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου ότι ο 60χρονος, παραμένει νοσηλευόμενος σε σταθερή κατάσταση, αλλά έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Αν καθυστερούσε η παροχή βοήθειας στον τουρίστα πέντε λεπτά της ώρας, η κατάσταση της υγείας του δεν θα ήταν αναστρέψιμη, επισημάνθηκε.

Κάτοικοι στα Καλά Νερά ανέφεραν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι έχει παρέμβει και άλλη φορά με σωτήριο αποτέλεσμα και γι’ αυτόν τον λόγο τον συγχαίρουν.

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ 
taxydromos.gr

Δείτε ακόμα