Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Χάος στα Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα. Συνεχίζονται οι μαζικές Διώξεις Συναδέλφων της Εστίασης με Ασφαλιστικά μέτρα μέχρι και Αγωγές

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ –
ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ
ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
<<ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.>>

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Δυστυχώς συνεχίζονται και μάλιστα με έντονους ρυθμούς ο διωγμός εναντίον των επιχειρήσεών μας από GEA –ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – ΕΔΕΜ.

Χιλιάδες οι επιστολές περί δήθεν οφειλόμενων οφειλών. Οι τυποποιημένες επιστολές που κατά χιλιάδες αποστέλλονται, δεν αποτελούν απόδειξη οφειλής και να μην τις αποδέχεστε Συνάδελφοι, ΔΙΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ πολύ καλά, τα στοιχεία τους τις περισσότερες φορές είναι πλασματικά και μη πραγματικά. Το Υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει:

«…Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να μην χρησιμοποιεί στο κατάστημά του εκπροσωπούμενο ρεπερτόριο (δηλαδή ρεπερτόριο που δεν εκπροσωπείται από τους παραπάνω ΟΣΔ τα δικαιώματα του οποίου τους έχουν ανατεθεί είτε απευθείας από τους δικαιούχους, είτε βάσει συμβάσεων αμοιβαιότητας με άλλους ΟΣΔ του εξωτερικού)…»

Στην περίπτωση αυτή, Συνάδελφε δεν ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ να πληρώσεις καμία ΕΤΑΙΡΙΑ ούτε GEA ή ΕΔΕΜ ή ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ

  1. 1.Οι ως άνω Εταιρίες είναι οργανισμοί ΙΔΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ και δεν έχουν καμία σχέση με Δημόσια Νομική μορφή
  2. 2.Δεν είναι ελεγκτικά όργανα
  3. 3.Σε περίπτωση ασφυκτικών πιέσεων προς την επιχείρησή σου να το καταγγείλεις.
  4. 4.Για τον GEAο οποίος συνεχίζει να χρησιμοποιεί το σλόγκαν ότι «υποχρεούμεθα να καταβάλλουμε συγγενικά δικαιώματα, ψεύδονται διότι ο Νόμος 2121/93 αναφέρει:

«..Στο πλαίσιο αυτό, εάν προκύπτει ρητά και με σαφήνεια ότι οι δικαιούχοι της εύλογης αμοιβής του αρθ.49 Ν.2121/1993, όπως ισχύει, μιας συγκεκριμένης υπηρεσίας δεν εκπροσωπούνται από τον οργανισμό GEA ή από οποιονδήποτε άλλο οργανισμό της αλλοδαπής με τον οποίο ο GEA έχει σύμβαση αμοιβαιότητας, τότε δεν οφείλονται για τους εν λόγω δικαιούχους δικαιώματα στον GEA για όσο χρονικό διάστημα οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι δεν εκπροσωπούνται από κάποιον ΟΣΔ….»

Επίσης η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών 349/2022 όπως και άλλα Πρωτοδικεία, εκδίδουν αποφάσεις αθωωτικές. Για περισσότερες πληροφορίες και τον τρόπο το πώς να απαλλαγείτε, μιλήστε με τον Πρόεδρο κο Τσαπατσάρη.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Τσαπατσάρης Γρηγόριος