Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΕΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Με αφορμή τις συνεχόμενες συναντήσεις κατά τη διάρκεια περίπου του τελευταίου έτους, μέρους της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΔΜ με Τοπικούς Φορείς, Δημάρχους, Πολιτικές Παρατάξεις, Βουλευτές της περιοχής μας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας και την Τοπική Κοινωνία.
Αρχικά, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ως πλειοψηφούσα παράταση με άνω του 46% από τους μηχανικούς και όχι τη μεθοδευμένη πλειοψηφία του αθροίσματος των παρατάξεων των κ. Σ. Κιάνα και Ν. Συλλίρη, οφείλουμε να τιμούμε και να συνεισφέρουμε σε συναντήσεις εργασίας που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν συνθήκες ωφέλιμες για την περιοχή μας αλλά και για τον κλάδο των μηχανικών. Ωστόσο όλο το τελευταίο διάστημα υπήρξε εσκεμμένη παράλειψη ενημέρωσης μας από πλευράς του Προεδρείου της Διοικούσας Επιτροπής (!) για τις επικείμενες συναντήσεις, παρόλο που εκπροσωπούμαστε με 4 μέλη από τα 9 μέλη. Πέραν της μη ενημέρωσης, (ενδεικτικά αναφέρουμε πως ενημερωνόμασταν για πραγματοποίηση συναντήσεων μέσω των μακροσκελέστατων Δελτίων Τύπου που αποστέλλονταν από την γραμματεία του τμήματος στα Μ.Μ.Ε.), δεν προετοιμαζόταν ούτε η θεματολογία των συναντήσεων αυτών από τη Διοικούσα Επιτροπή ως όφειλε (!), αφού ουσιαστικά το ΤΕΕ/ΤΔΜ υπολειτουργεί στα θεσμικά του όργανα με τις άνω μεθοδεύσεις αποκλεισμών που συνεχίζονται από τη συγκρότηση των οργάνων του ΤΕΕ μέχρι σήμερα. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι συναντήσεις αυτές να κινούνται σε ένα πλαίσιο εκθέσεων ιδεών, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο με αποτέλεσμα απλά τη διάθεση πόρων του Τμήματος, σε πάσης φύσεως δημόσιες σχέσεις και φιλοφρονήσεις.
Σε ορισμένες περιπτώσεις η Διοικούσα Επιτροπή καλείται να αποφασίσει εκ των ύστερων για πεπραγμένα και αποφάσεις του Προεδρείου, έχοντας πρωτίστως, καταστρατηγήσει κάθε έννοια της ορθής λειτουργίας του Τμήματος. Τελευταίο παράδειγμα η διοργάνωση Διοικούσας Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί στην Πτολεμαΐδα στις 22/6/2022 για την οποία ουδέποτε τέθηκε ως θέμα συζήτησης σε καμία προηγούμενη συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής και όταν επισημάνθηκε από μέρους μας, αποφασίστηκε «άρον άρον» από το Προεδρείο η διενέργεια μιας «Έκτακτης Διοικούσας Επιτροπής» για να αποφασίσει για την «Διοικούσα της Πτολεμαΐδας» παρόλο που οι προσκλήσεις προς θεσμικούς φορείς εστάλησαν μέρες πριν(!). Ως «ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΕΕ» οφείλουμε να διαφυλάξουμε την σωστή και εύρυθμη, κάτω από κανόνες, λειτουργία του Τμήματος, να γνωστοποιήσουμε στους μηχανικούς τα κακώς πεπραγμένα της τωρινής διοίκησης η οποία έχει ονοματεπώνυμα.
Οι εκκλήσεις μας και οι προτάσεις μας για ουσιαστική υποστήριξη των μηχανικών π.χ. με διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων από το Τμήμα μας με σκοπό την διαρκή ενημέρωση και εκπαίδευση των μηχανικών όπως η σύνταξη ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ, ουδέποτε εισακούστηκαν και παρέμειναν στα λόγια και στις υποσχέσεις.
Εν κατακλείδι η παράταξη του «ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΕΕ» απέχει από κινήσεις εντυπωσιασμού του Προεδρείου της τωρινής διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΔΜ υπό των κ. Ν. Συλλίρη και κ. Σ. Κιάνα και καταγγέλλει κάθε προσπάθεια χειραγώγησης του Τμήματος με σκοπό την αυτοπροβολή τους. Είναι χαρακτηριστικό του τρόπου που αντιλαμβάνονται τη λειτουργία του ΤΕΕ/ΤΔΜ που το μόνο που τους απασχολεί είναι οι συνεχόμενες εναλλαγές της θέσης του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής, θέμα που ως γνωστό απέκρυψαν επιμελώς κατά τη δημοκρατική διαδικασία επιλογής των εκπροσώπων των μηχανικών της Δυτικής Μακεδονίας, κατά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση.
Έστω και την ύστατη στιγμή, λόγω των ιδιαίτερα κρίσιμων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί για την Περιφέρεια μας, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τον ρόλο του ΤΕΕ ως Τεχνικού Συμβούλου του Κράτους με ουσιαστική λειτουργία του Τμήματος μας με τη διατύπωση επεξεργασμένων προτάσεων πέρα μόνο από αυτές των καλά αμειβόμενων Ομάδων Εργασίας.
Ως «Δυναμικό ΤΕΕ» επισημαίνουμε ότι η καταγγελτική λειτουργία, σε αντίθεση με την παρελθοντική συνήθη πρακτική των «νυν συνδιοικούντων», δεν είναι αυτοσκοπός μας για αυτό και ουδέποτε δημοσιεύσαμε σχετικά κείμενα παρόλο που οι απόψεις μας τίθενται και καταγράφονται στη Πρακτικά των Διοικουσών Επιτροπών. Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι αυτή η υποβαθμισμένη λειτουργία του Τμήματος μας δεν εκφράζει την πλειοψηφία των μελών του ΤΕΕ/ΤΔΜ, εκλεγμένων ή μη, ανεξαρτήτου των παρατάξεων που υποστηρίζουν.

Δυναμικό ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας