Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Τρεις πρωτιές για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Μουτταγιάκας Λεμεσού, συμμετείχε στον διαγωνισμό ”Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια:εκπαιδευτικές γέφυρες” με τρεις συμμετοχές.

Με τις συμμετοχές αυτές καταφέραμε τα δύο σχολεία να αποσπάσουμε τα τρία πρώτα βραβεία.

Πιο συγκεκριμένα οι συμμετοχές αφορούσαν τις εξής κατηγορίες:

Project στο οποία συμμετείχαν οι μαθητες/τριες των Ε΄και Στ΄τάξεων των δύο σχολείων,με τη δημιουργία ενός συνεργατικού ψηφιακού μουσείου.

Τίτλος του μουσείου μας: Τιμή σ΄αυτούς που μας χάρισαν τη Λευτεριά!

https://docs.google.com/presentation/d/e/2PACX-1vRMqgUp4K-r-WKZrce7-hzBX4Zato23Lw2dH9KFiAqLLjiXIwr25k9k4DjqSC65-FGWYrESi_rWIhgL/pub?start=false&loop=false&delayms=2000&fbclid=IwAR1tdJvZSKuVvLo-uXqYmGHqTR-abZ7m-HLXY_ZEBCgDXKyrY8po6RBwBy0&slide=id.g1145f7b2af2_6_2
Στις αίθουσες του φιλοξενούνται οι εξής θεματικές:

α)Η Σιάτιστα στην Εθνική Παλιγγενεσία του 1821

β)Ιστορικά Πρόσωπα και Γεγονότα της Επανάστασης μέσα από τα Ενθυμήματα του Κασομούλη

γ)Η Κύπρος στην Εθνική Παλιγγενεσία του 1821

δ)Αφιέρωμα στους εννέα απαγχονισθέντες ήρωες της ΕΟΚΑ που βρίσκονται θαμμένοι στα φυλακισμένα μνήματα

Τραγούδι: στο τραγούδι συμμετείχαν μαθητές/τριες της Β΄τάξης των δύο σχολείων, γράφοντας και τραγουδώντας τους στίχους του τραγουδιού ” Νυφούλα της Μεσογείου”. Το τραγούδι μελοποίησε η δασκάλα μουσικής του σχολείου μας κυρία Καλεμκερίδου Μαρία.

Σποτ: στην οποία το τραγούδι παρουσιάστηκε σε βίντεο ,όπου συμμετέχουν οι μαθητές των δύο σχολείων τραγουδώντας τη “Νυφούλα της Μεσογείου”.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να συγχαρούμε θερμά τους μαθητές/τριες των δύο σχολείων για την όρεξη,το ενδιαφέρον και την υπευθυνότητα που έδειξαν ,έτσι ώστε να ολοκληρωθούν με επιτυχία τα τρία έργα, καθώς και τους γονείς που συνέδραμαν στις παραπάνω δράσεις.
Επίσης ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς κ. Αγνή Τσιαούση Αναστασία Γκόγκου αλλά και στον διευθυντή κ. Κωντσιόγλου Χριστόφορο.
Επίσης να ευχαριστήσουμε και τους συναδέλφους από το Δημοτικό Σχολείο Μουτταγιάκας της Κύπρου για την άψογη και επιτυχή συνεργασία.
Τέλος ευχαριστούμε θερμά,τον κύριο Διονύση Μπόσιακα, που μας βοήθησε στη δημιουργία του σποτ και τον κ. Ζήση Σαπνάρα για την ηχοληψια.
Τα όργανα που ακούγονται στο βίντεο είναι κιθάρα, ούτι, πιάνο, βιολί, τα οποία επίσης έπαιξε η μουσικός του 2ου Δημοτικού σχολείου Σιάτιστας κ. Καλεμκερίδου Μαρία.