Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση

– Τρία σημαντικά Νομοσχέδια αποτυπώνουν τον Αναπτυξιακό Χαρακτήρα στην Δυτική Μακεδονία.  

 

Με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη συναντήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021, με σκοπό την ενημέρωση για τρία σημαντικά νομοσχέδια που αναμένεται να κατατεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στο κτίριο της ΖΕΠ, συμμετείχαν οι χωρικοί και θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, οι Δήμαρχοι, τα επιστημονικά και εμποροβιοτεχνικά επιμελητήρια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, υπηρεσιακά στελέχη, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης καθώς και ο Πρόεδρος του ΣΔΑΜ Κωστής Μουσουρούλης, μέσω τηλεδιάσκεψης.

   Εμφανώς ικανοποιημένος εμφανίστηκε,   ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, από την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση, τονίζοντας πως «τα τρία σημαντικά Νομοσχέδια που αφορούν, τις στρατηγικές επενδύσεις ,την απολιγνιτοποίηση στη Δυτική Μακεδονία και την Μεγαλόπολη και τον νέο αναπτυξιακό νόμο που προβλέπει ειδικά θεματικά καθεστώτα στήριξης, αποτυπώνουν Αναπτυξιακό Χαρακτήρα στην Δυτική Μακεδονία. Έχουμε πολλά χρόνια, να δούμε τέτοιες διατάξεις που στοχευόμενα και με ακρίβεια θα βοηθήσουν τις επενδύσεις που τόσο ανάγκη έχει η Περιφέρειά μας».

     Επιπροσθέτως ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης υπενθύμισε στον Υπουργό την δέσμευση του Πρωθυπουργού, να εφαρμοστεί η ρήτρα Δίκαιης Μετάβασης σε όλα τα Υπουργεία για την Δυτική Μακεδονία και σημείωσε ότι «θα πρέπει να τακτοποιηθεί η κυριότητα των εδαφών της παραλίμνιας ζώνης Πολυφύτου καθώς και να αποσαφηνιστεί το θέμα σχετικά με τα εδάφη του Ορυχείου Αμυνταίου, εάν θα περιλαμβάνονται στην εταιρία που θα συστήσει το Ελληνικό δημόσιο ή στην περιουσία της ΔΕΗ».

     Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης , τόνισε χαρακτηριστικά κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, « πως η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των Νομοσχεδίων της κυβέρνησης, που σύντομα  θα φέρει προς συζήτηση στο Κοινοβούλιο. Τα τρία υπό κατάθεση Νομοσχέδια, θα εφαρμοστούν όπως τα έχουμε υποσχεθεί και όπως τα περιμένουν οι πολίτες. Οι διατάξεις που έχουμε συμπεριλάβει ακουμπούν την περιοχή και ενισχύουν κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει στην αλλαγή του οικονομικού και παραγωγικού μοντέλου της. Οι πόροι που έρχονται είναι ισχυροί ενώ η Πολιτεία και οι Δήμοι μπορούν να πορεύονται μαζί στην επόμενη ημέρα. Το πρώτο τετράμηνο του 2022 θα ξεκινήσουν οι πρώτες χρηματοδοτήσεις».

     Ο Υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά για το καθεστώς της ταχείας αδειοδότησης των επιχειρήσεων, σε σχέση με τις άλλες Περιφέρειες της Χώρας,   και τόνισε πως « Μεσαίες και Μεγάλες Επιχειρήσεις μόνο στην Δυτική Μακεδονία, εφόσον εντάσσονται στον κανονισμό περί Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, θα τύχουν ευνοϊκών ενισχύσεων, κάτι που σημαίνει, πως η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αποκτά άμεσα προβάδισμα για ξένες επενδύσεις».