Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην πρώτη Διεθνή Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας και Ασφαλείας Defea

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ήταν η μοναδική Περιφέρεια της χώρας που συμμετείχε με επιχειρήσεις της στην πρώτη Διεθνή Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας και Ασφαλείας Defea

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έδωσε δυναμικό παρόν με την συμμετοχή επιχειρήσεών της στην πρώτη διεθνή έκθεση αμυντικής βιομηχανίας και ασφαλείας Defea που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 15 Ιουλίου 2021 στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, στην Αθήνα τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή της διασποράς του Covid-19.
Στην DEFEA συμμετείχαν 315 αμυντικές βιομηχανίες και λοιπές εταιρείες του κλάδου από 22 χώρες. Από αυτές, οι 97 είναι ελληνικές.Η DEFEA, αποτελεί μια πλατφόρμα διεθνών επαφών, βιομηχανικής συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών για σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις. Η έκθεση, πραγματοποιήθηκε υπο την Αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής.
Μέσω της έκθεσης παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει η παγκόσμια αγορά στον τομέα της αμυντικής τεχνολογίας, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι η εξέλιξη αμυντικών συστημάτων αποτελεί «κινητήρια δύναμη» της τεχνολογίας. Κυβερνητικά στελέχη, ηγετικά στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων από πολλές χώρες και εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Αμυντικής Βιομηχανίας, παραβρέθηκαν στην έκθεση δημιουργώντας εξαιρετικές ευκαιρίες για επικοινωνία, συνεργασία και επίτευξη συμφωνιών.
Στην έκθεση, δόθηκε η ευκαιρία, με την υποστήριξη της Περιφερειακής αρχής, να συμμετάσχουν επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας που παράγουν υλικά που αφορούν στην αμυντική βιομηχανία και ασφάλεια και συνεργάζονται με αντίστοιχες εταιρίες.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Γιώργος Βαβλιάρας παρέστη στην έκθεση και δήλωσε την ικανοποίησή του για την παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας καθώς δόθηκε η ευκαιρία στις επιχειρήσεις να έρθουν σε επαφή με σημαντικές εταιρίες του κλάδου απο όλο τον κόσμο αλλά και να γνωριστούν και μεταξύ τους ώστε να δημιουργήσουν ένα δίκτυο συνεργασιών. Χαρακτηριστικό είναι ότι κάποιες από τις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας δεν γνώριζαν η μία τη δραστηριότητα της άλλης με αποτέλεσμα να αναζητούν σε άλλες αγορές κάποια προϊόντα που διέθεταν τοπικές επιχειρήσεις. Οι επιχειρηματίες ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη για τη δυνατότητα που τους δόθηκε καθώς η εν λόγω έκθεση αξιολογείται ώς πολύ σημαντική για την σύναψη συμφωνιών και συνεργασιών.
Η Περιφερειακή αρχή ενισχύει εμπράκτως και με κάθε δυνατό τρόπο την επιχειρηματικότητα και είναι αρωγός δίπλα στους επιχειρηματίες.