Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης σε θέματα αγροκυκλικότητας στη Δυτική Μακεδονία

O Οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE), την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, προσφέρουν δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής με θέμα «Αγροκυκλικότητα: Εφαρμογές στη Γεωργία».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 80 νέους επαγγελματίες και ανέργους από τη Δυτική Μακεδονία που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στον αγροδιατροφικό τομέα αλλά και σε επαγγελματίες αγρότες της περιοχής που θέλουν να λάβουν εξειδικευμένη κατάρτιση σε θέματα αγροκυκλικότητας.

Η εκπαίδευση αποτελείται από 4 διακριτές ενότητες, που αντιστοιχούν στους κλάδους της δενδροκομίας, της αμπελουργίας, των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και της μελισσοκομίας. Οι ωφελούμενοι κάθε ενότητας θα είναι 20 και θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μία πλήρη εκπαίδευση στη θεματική που θα παρακολουθήσουν.

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να παρακολουθήσουν 31 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης (εξ αποστάσεως εκπαίδευση) και 31 ώρες βιωματικής εκπαίδευσης και συμβουλευτικής για την οργάνωση και υλοποίηση των επιχειρηματικών ιδεών τους. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες και οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης μετά την ολοκλήρωσή του.

To συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης εντάσσεται στον 4ο κύκλο δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής, τον οποίο ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» θα υλοποιήσει σε σύμπραξη με μια πλειάδα σημαντικών φορέων και ιδρυμάτων από το οικοσύστημα της αγροδιατροφής.

To πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους έως τις 13 Ιουνίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής εδώ.

Δείτε ακόμα