Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ώρα Αυτογνωσίας , Αυτοκριτικής της Περιφερειακής Αρχής, για την αποφυγή του διχασμού της τοπικής μας κοινωνίας

Ώρα Αυτογνωσίας , Αυτοκριτικής της Περιφερειακής Αρχής, για την αποφυγή του διχασμού της τοπικής μας κοινωνίας.
Περιφερειακή Αρχή: Μόνιμο το πρόβλημα και η αδυναμία να χειριστεί τα μεγάλα  θέματα !
 
Παγώσαμε στην κυριολεξία ως θεατές στην πρεμιέρα του έργου: «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ» όταν οι υπεύθυνοι διαχειριστές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανακοίνωσαν τους δικαιούχους του προγράμματος (για την ενίσχυση των Επιχειρήσεων της Δυτ. Μακεδ. λόγω covid ) .Έτσι εύστοχα τοποθετήθηκε ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών, και είναι πράγματι ζήτημα ζωής και θανάτου για τις μικρομεσαίες Επιχειρήσεις! Το θέμα θα κυριαρχήσει και η αντίδραση πρέπει να είναι σύσσωμη τις επόμενες μέρες, και έτσι πρέπει.
Το χειρότερο όμως απ’ όλα ,ούτε μία λέξη αυτοκριτικής και συγγνώμης δεν ακούστηκαν από τα χείλη του Περιφερειάρχη στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε για να δικαιολογηθούν τ’ αδικαιολόγητα.  Αντ’ αυτού  ένας ατέλειωτος βερμπαλισμός για να υπερασπισθεί το ηθικό δικαίωμα των Πολιτικών στελεχών και συνεργατών του, οι οποίοι εμφανίζονται δικαιούχοι του προγράμματος (παραβλέποντας τελείως και  πιθανό νομικό  κώλυμα). Μόνο που δεν πρόκειται για απλούς εργαζόμενους αλλά ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, όπως τόσοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που βρέθηκαν εκτός . Η εντιμότητα κ. Περιφερειάρχη για αυτούς που κατέχουν δημόσιες θέσεις δεν είναι αυταπόδειχτη και δεδομένη, αλλά πρέπει να επιβεβαιώνεται καθημερινά από τη στάση και τις πράξεις συνεχώς και αδιαλείπτως . Αλλιώς σπίτια μας  .…
Δεν είδαν τι υπέγραφαν και δεν αντιλήφθηκαν  τι θα προκαλούσε αυτή η αναξιοκρατική απόφαση;  Και γιατί δεν την διόρθωσαν ,αφαιρώντας τους επίμαχους δικαιούχους και μειώνοντας  το ανώτατο ποσόν για να χωρέσουν κι’ άλλοι, όπως έγινε σε άλλες Περιφέρειες (αν και διαφωνούμε με τα κριτήρια και τις τελικές επιλογές) ! 
Το σοβαρότατο αυτό γεγονός , που άγγιξε  το σύνολο του Επιχειρηματικού μας κόσμου, και έδωσε την ευκαιρία σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού να αντιληφτεί την αδυναμία να το χειριστεί  υπεύθυνα η παρούσα Περιφερειακή Αρχή ,αποτελεί  και το μόνιμο πρόβλημα στο χειρισμό του συνόλου  των μεγάλων θεμάτων που απασχολούν την  Περιφέρειά μας .Είναι μια κατάσταση που βιώνουμε  συνεχώς από την ανάληψη των καθηκόντων της μέχρι σήμερα!
Σίγουρα δεν είναι ώρα για διχασμό της κοινωνίας μας ,διχασμός και καχυποψία που ήδη διαχέεται .Για  ν’ αποφευχθεί αυτό  προϋποθέτει αυτοκριτική και ανάληψη ευθυνών, αυτών που με τις πράξεις και τις αποφάσεις τους  την διαίρεσαν. Μην περιμένουμε όμως… μία τέτοια θαρραλέα πράξη. 
 
Στρατάκης Γιάννης Περ.Σύμβουλος  Συνδ. ΕΛΠΙΔΑ