Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Εκκίνηση της διαδικασίας πιστοποίησης λεβάντας και παραγώγων με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη Γιώργου.

Τη διαδικασία πιστοποίησης αγροτικών πρώτων υλών και τελικών προϊόντων που παράγονται στη Δυτική Μακεδονία και έχουν τα κατάλληλα ποιοτικά χαρακτηριστικά, ξεκινά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη Γιώργου.

    Η πιστοποίηση αφορά τα προϊόντα αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, μεταξύ των οποίων προϊόντα λεβάντας (αιθέριο έλαιο, ανθόνερο, ξηρή δρόγη) αλλά και παράγωγα αυτών (φυτοθεραπευτικά σκευάσματα, φυσικά καλλυντικά).

     Στη μακρόχρονη και επίπονη διαδικασία πιστοποίησης που απαιτεί επιστημονική και ιστορική τεκμηρίωση, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας καλεί κάθε ομάδα παραγωγών ή και μεταποιητών να συμμετάσχει.

     Η κατοχύρωση της ένδειξης Π.Ο.Π ή Π.Γ.Ε. θα προσδώσει προστιθέμενη αξία, ταυτότητα και φήμη στα τοπικά προϊόντα, καθιστώντας τα ακόμη πιο ελκυστικά στην εγχώρια και στις διεθνείς αγορές, επιφέροντας παράλληλα πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική κοινωνία.

     Η παραπάνω προσπάθεια θα τεθεί υπό την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Αγροτικής Ανάπτυξης, με υπεύθυνο τον κ. Άμπα Βασίλειο. Ήδη έχει αποσταλεί σχετική επιστολή προς τους ιδιοκτήτες αποστακτηρίων με την παράκληση να ενημερώσουν τους συνεργαζόμενους με αυτούς παραγωγούς.