Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Δελτίο Τύπου Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας δημιούργησαν διεθνώς ένα νέο τοπίο που επηρεάζει έντονα τη ζωή όλων μας. Όλα τα κράτη προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο με τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, αλλά και σε οικονομικά μεγέθη. 
Το δεύτερο κύμα της πανδημίας ήδη πλήττει τη χώρα μας. Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας είναι από τις εντονότερα πληττόμενες περιοχές. Η οικονομική δραστηριότητα στους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Κοζάνης και Γρεβενών έχει παγώσει, όπως και οι άνθρωποι κυριολεκτικά λόγω των χειμωνιάτικων πλέον συνθηκών. Ο Νομός Κοζάνης μάλιστα βρίσκεται σε καραντίνα για περισσότερους από τέσσερις μήνες, περισσότερο δηλαδή από το 1/3 του έτους 2020. 
Αν ληφθεί υπόψη και το γεγονός της βίαιης απολιγνιτοποίησης, γίνονται άμεσα φανερά τα αποτελέσματα για την κοινωνία και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας. Για αυτό καθίσταται άμεση και αναγκαία η έμπρακτη στήριξη και η μέριμνα της πολιτείας σε ιατρικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.
Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των τοπικών οικονομικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής μας, όπως:
τη φοροελάφρυνση των επιχειρήσεων
την αναβολή πληρωμών των υποχρεώσεών τους 
την ανάληψη από την πολιτεία των ασφαλιστικών τους εισφορών
τη θέσπιση επιπλέον κινήτρων για τη δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρήσεων
τις επιδοτήσεις για δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων
τη βελτίωση των ιατρικών υποδομών
την παροχή καλύτερων ιατρικών υπηρεσιών τη συγκεκριμένη περίοδο αλλά και στο μέλλον (διενέργεια περισσότερων τεστ, στοχευμένοι έλεγχοι, λειτουργία ΜΕΘ, πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού  κ.α.). 
Καλούμε την πολιτεία να παραμερίσει τις σκληρές και ανέξοδες λύσεις της πειθαρχίας και να σταθεί πραγματική αρωγός και να στηρίξει ουσιαστικά την περιοχή μας. 
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο