Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανωτής σε δύο εκδηλώσεις για τον ομογενειακό ελληνισμό.

 
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας υπήρξε συνδιοργανωτής σε δύο άκρως επιτυχημένες εκδηλώσεις για τον ομογενειακό ελληνισμό.Το Σάββατο12 Δεκεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε η επιμορφωτική ημερίδα που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής σε συνεργασία με το Γραφείο Παιδείας της Αρχιεπισκοπής, τον Σύλλογο Ελλήνων Εκπαιδευτικών Νέας Υόρκης «Προμηθεύς», το Ελληνικό Πρόγραμμα της «Αθηναϊκής Ακαδημίας» της Φλόριντακαι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Τον συντονισμό τουεπιμορφωτικού σεμιναρίου με θέμα την «Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες με έμφαση στις στρατηγικές ανάπτυξης των δεξιοτήτων προφορικού και γραπτού λόγου» είχε η Ελένη Γρίβα, καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας και Διευθύντρια τουΙνστιτούτου Ελληνικής γλώσσαςτου Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου «Τήμενος”.Συμμετείχαν με εισηγήσεις οι κυρίες Ιφιγένεια Κωφού, Ελένη Κοροσίδου, Ιωάννα Καϊάφα και Κυριακή Αμαραντίδου. 
Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε η 4η Παγκόσμια Εκδήλωση «Γέφυρες Πολιτισμού, Γέφυρες Ελληνισμού», η οποίαδιοργανώθηκε από τηνπρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής κ. Στέλλα Κοκόλη, σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Γραφείου Παιδείας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, κ. Αναστάσιο Κουλαρμάνη και την κ. Ελένη Γρίβα, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Διευθύντρια τουΙνστιτούτου Ελληνικής γλώσσας του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου «Τήμενος”.
 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν προσωπικότητες από τον χώρο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού με σημαίνοντα ρόλοστην προώθηση της ελληνικής παιδείας από τις Η.Π.Α., σε διάφορες χώρες της Ευρώπηςκαι στη Ν. Αφρική. Παρουσιάστηκανστιγμιότυπα από δράσεις επηρεασμένες από τα ήθη και έθιμα των Χριστουγέννωνδιαφόρων χωρών.
 
Την εκδήλωση χαιρέτησαν η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη, οΓενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας κ. Αθανάσιος Μπαλέρμπας, ο Πρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Νικόλαος Κούκης,ηΒουλευτής Η.Π.Α. κ. Νικόλ Μαλιωτάκηκαιο Γερουσιαστής κ. Λεωνίδας Ραπτάκης.