Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ 

 

«72% η ανεργία στους νέους της Δυτικής Μακεδονίας, την ώρα που η κυβέρνηση … πανηγυρίζει!»

Ανακοινώθηκαν τα επίσημα στοιχεία από τη Eurostat για την ανεργία στην Ευρώπη. Η Δυτική Μακεδονία είναι η περιοχή….

με τη μεγαλύτερη ανεργία νέων έως 24 ετών με το συντριπτικό ποσοστό του 72%. Είναι τα αποτελέσματα της ανίκανης πολιτικής της κυβέρνησης και εγκληματικής αδιαφορίας και ανευθυνότητας των κυβερνητικών Βουλευτών που παραμένουν επί χρόνια στις ίδιες θέσεις χωρίς να προσφέρουν το παραμικρό στην περιοχή.

 

Την ίδια ώρα οι κ.κ. υποστηρικτές της τρικομματικής κυβέρνησης προωθούν και στηρίζουν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τη συρρίκνωση των υπηρεσιών, τη διάλυση των δομών, τον στραγγαλισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την υψηλή τιμή του Πετρελαίου θέρμανσης και την ανέχεια των κατοίκων.

 

Λύση για το πρόβλημα της ανεργίας υπάρχει μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στη ΔΕΗ, αφού σήμερα το προσωπικό είναι γερασμένο και δεν επαρκεί, έναρξη των επιβεβλημένων μετεγκαταστάσεων που θα δώσουν θέσεις εργασίας στην οικοδομική δραστηριότητα και θα ενισχύσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και έχουν καθυστερήσει δραματικά, ενώ μεγάλο στοίχημα είναι και η κατασκευή της νέας μονάδας Πτολεμαϊδα 5, που με τους χειρισμούς τους οι εκάστοτε κυβερνήσεις κινδυνεύουν να τις ακυρώσουν.

 

Η ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα και της παραγωγής σε όλους τομείς θα έδινε ουσιαστική ώθηση για την αύξηση των θέσεων εργασίας, όπως η ανάπτυξη καλλιεργειών στην περιοχή του Ελλησπόντου, των γουνοφόρων στην περιοχή του Βοϊου και των μαρμάρων στην περιοχή του Τρανοβάλτου.

 

Υπάρχουν λύσεις για την μείωση της ανεργίας, όσο όμως η Ελλάδα θα διοικείται από την τρισάθλια κυβέρνηση και τους εντεταλμένους Βουλευτές της περιοχής δεν θα δούνε οι πολίτες καλύτερες ημέρες.

 

Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή

Βουλής 4,10562 Αθήνα,Τηλ.:210 3706331, Φάξ,:210 3706531

25ης Μαρτίου 36. 50200 Πτολεμαΐδα, Τηλ.:2463020841,Φάξ.: 2463020842

rachil.makri@parliament.gr