Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Καταγγελία ΚΝΕ Οργάνωση Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας

Κανένας μόνος του απέναντι στον αυταρχισμό!
 
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών του ΕΠΑΛ Γρεβενών από δυνάμεις της Αστυνομίας και της Ασφάλειας τo πρωί της Τρίτης 22/9. Πιο συγκεκριμένα, δυνάμεις της Αστυνομίας σήμερα ζήτησαν στοιχεία από τους «πρωτεργάτες» μαθητές  της κατάληψης λέγοντάς τους ότι «θα είναι υπεύθυνοι για ό,τι γίνει στο σχολείο».
 
Τις τελευταίες μέρες, μαθητές από εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα διεκδικούν αγωνιστικά ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας τους και των δικαιωμάτων τους για το σχολείο, που πραγματικά έχουν ανάγκη.
Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι η εκπαιδευτική διαδικασία θα άρχιζε φέτος με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών και χωρίς ελλείψεις, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Ελλείψεις σε καθηγητές και βιβλία,   τμήματα με 25 και 30 μαθητές. Στη συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων υπάρχουν ελλείψεις στο προσωπικό καθαριότητας. Και όλα αυτά, φέτος, πρώτη χρονιά εφαρμογής της Τράπεζας Θεμάτων για την Α’  Λυκείου, μέτρο που κάνει το σχολείο ακόμη χειρότερο για τους μαθητές.
Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, οι μαθητές διεκδικούν προσλήψεις καθηγητών, 15 μαθητές ανά τάξη, εξασφάλιση αιθουσών, προσλήψεις σε προσωπικό καθαριότητας, την απόσυρση της Τράπεζας Θεμάτων.
 
Η απάντηση της κυβέρνησης έρχεται από τη μια με συκοφάντηση του αγώνα των μαθητών όλης της χώρας, ταυτίζοντας τις κινητοποιήσεις των μαθητών για τα δίκαια αιτήματά τους με τους διαφόρους «αρνητές μάσκας». Από την άλλη, χρησιμοποιεί την καταστολή , προσπαθώντας να τους τρομοκρατήσει. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι παρεμβάσεις εισαγγελέων, Δημάρχων και Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.
Όσο και να επιδιώκει η κυβέρνηση να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στα σχολεία που αγωνίζονται για τα αυτονόητα, η προσπάθειά της δεν θα περάσει.
 
Αυτό που λείπει από τα σχολεία σήμερα δεν είναι οι δυνάμεις καταστολής, αλλά η επαρκής χρηματοδότηση για να λυθούν προβλήματα, όπως οι ελλείψεις καθηγητών, προσωπικού καθαριότητας, αιθουσών για να μην στοιβάζονται σε 25άρια τμήματα.
Αυτό που χρειάζονται οι μαθητές δεν είναι οι εισαγγελείς και ο αυταρχισμός αλλά η προστασία της υγείας τους, η ολόπλευρη μόρφωση και ο ελεύθερος χρόνος που εξαφανίζονται ανάμεσα στο σχολείο-εξεταστικό κέντρο και τα πανάκριβα φροντιστήρια!
«Νομιμότητα» στον αγώνα των μαθητών δίνουν τα δίκαια αιτήματά τους για «μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή».
 
Να ικανοποιηθούν τώρα τα δίκαια αιτήματα των μαθητών!
 
 
ΚΝΕ Οργάνωση Περιοχής  Δυτικής Μακεδονίας