Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Πρωτοβουλία ενάντια στη ”πράσινη ανάπτυξη” και τα αιολικά στα Γρεβενά

 Πραγματοποιήθηκε χθες 25-5-2020 το οδοιπορικό στον επιλεγμένο χώρο εγκατάστασης Α/Γ στην κορυφή της Βασιλίτσας.

           Η εκδήλωση ,μετα από πρόσκληση της πρωτοβουλίας, μαζί με κοινωνικούς φορείς και συλλογικότητες της περιοχής, με την μαζική συμμετοχή κόσμου από την περιοχή αλλά και από όλη την Ελλάδα (Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα κλπ), δώσαν μία πρώτη απάντηση στην επιχειρούμενη «άλωση» των βουνών και της φύσης από την επέλαση της λογικής του κέρδους εναντία στην φύση και τον άνθρωπο με πρόσχημα την «πρασινη ανάπτυξη».

            Η εκδήλωση έγινε με απόλυτη επιτυχία και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες που απαντήσαν στην καταστροφική πρόκληση της ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ με την μαζική τους συμμετοχή. Η πρώτη αυτή απάντηση με την μαζική συμμετοχή του κόσμου είναι ένα ηχηρό ΟΧΙ στην προσπάθεια Επιχειρηματικών Ομίλων να καταστρέψουν το φυσικό μας πλούτο και τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες που σχετίζονται με το βουνό(γεωργία, κτηνοτροφία, οικοτουρισμός, χώροι αναψυχής κ.ά.) στο όνομα του κέρδους . Δείχνει επίσης ότι η Βασιλίτσα -με το δικό της ειδικό βάρος- συγκινεί και κινητοποιεί κόσμο από όλη την Ελλάδα(όπως και τα Αγραφα, την Οίτη το Βέρμιο τα νησιά κ.α.) όπως και τον τοπικό πληθυσμό, έτσι ώστε να δώσει την μάχη ενάντια στην υποβάθμιση και καταστροφή της περιοχής.         Κάτι άλλαξε χθες σε πολλές συνειδήσεις και αυτό το κρατούμε σαν παρακαταθήκη για το μέλλον. Αναδείχτηκε επίσης η εκκωφαντική σιωπή «υπευθύνων» ,άλλα κυρίως ανεύθυνων «εμπλεκομένων» όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Τελικά αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, ότι όταν η αποφασισμένη οργανωμένη κοινωνία παίρνει την πρωτοβουλία να απαντήσει στις προκλήσεις των «ισχυρών» μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Μόνο έτσι δίνεται η δυνατότητα στον άνθρωπο να έρθει σε αρμονική συνύπαρξη με τη φύση και να την υπερασπιστεί ενάντια στα σχέδια λεηλασίας της. Εξάλλου για μας είναι ξεκάθαρο..

χαμένη είναι η μάχη που δεν δόθηκε ποτε!

Θέλουμε σε συντονισμό με άλλες συλλογικότητες και κινήσεις ανα την Ελλάδα, με το ειδικό βάρος της περιοχής, να αποτρέψουμε την λεηλασία της Βασιλίτσας και της πολυτιμότερης κληρονομιάς του τόπου μας, του φυσικού μας πλούτου, από τα οργανωμένα συμφέροντα και θα παλέψουμε γι αυτό μέχρι τέλους.

Το επόμενο διάστημα μέσα από ανοιχτές συνελευσιακές διαδικασίες της πρωτοβουλίας και των συλλογικοτήτων της περιοχής, σε συντονισμό και με τα κινήματα και συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα, θα συντονίσουμε τα βήματα μας και θα αναλάβουμε τη πρωτοβουλία νέων δράσεων, για την αποτροπή των σχεδίων τους σε βουνά και ποτάμια της περιοχής μας

Καλούμε σε Ανοιχτή Συνέλευση τη Τετάρτη 27-5 19:00 μ.μ. στον υπαίθριο χώρο της δημοτικής βιβλιοθήκης , για να οργανώσουμε τις περαιτέρω δράσεις μας.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΦΘΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΓΗ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΟΧΙ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ ΜΑΣ!

Επικοινωνία :Σελίδα https://www.facebook.com/Πρωτοβουλία ενάντια στη ”πράσινη ανάπτυξη” και τα αιολικά στα Γρεβενά