Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΛΩΝ Ε.Τ.Ε.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΛΩΝ Ε.Τ.Ε.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ομόφωνα, τα μέλη Ε.Τ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καταγγέλλουν την μεθόδευση του Υπουργείου Παιδείας στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, για την αντιδημοκρατική κατάργηση της συμμετοχής μας στην εκλογική διαδικασία των Πρυτανικών εκλογών και ζητούμε:
• Την απόσυρση του άρθρου 62 του ΣΧ/Ν του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» (22 Απριλίου 2020) και την προσθήκη στον Νόμο του δημοκρατικού δικαιώματος της ισότιμης ψήφου μας σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Όπως ακριβώς ισχύει και για κάθε άλλη εκλογική δημοκρατική διαδικασία (Π.Δ.26 ΦΕΚ 57 /15-3-2012).
Κατανοώντας της πολυπλοκότητα της υφιστάμενης κατάστασης στο σύνολο των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, καθώς και στα πλαίσια της ενίσχυσης του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (όπως αυτό ορθά υποστηρίζεται στην πλειονότητα των άρθρων), ζητάμε να συμμετέχουμε σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες των Ιδρυμάτων μας καθολικά και ισότιμα όπως ορίζει το Σύνταγμα μας (Άρθρο 16 παρ. 6).