Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Στήριξη των Νοσοκομείων της Περιφέρειας

ΔΤ Συνεδρίαση Περιφερειαρχών και ΚΕΔΕ με Υπ. Εσ.

Την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας να στηρίξει τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας, γνωστοποίησε ο Γιώργος Κασαπίδης στον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο στην έκτακτη σύσκεψη της ΚΕΔΕ.

   Την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας να στηρίξει τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας με υλικά προστασίας για τους εργαζόμενους αλλά και την ανάγκη επιπλέον στήριξης των Κέντρων Υγείας, γνωστοποίησε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης  στον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί 23/3/2020 μεταξύ των Περιφερειαρχών και του προεδρείου της ΚΕΔΕ.

 Ο Γιώργος Κασαπίδης αναφέρθηκε συγχρόνως και στην προετοιμασία που γίνεται για να στηθεί εργαστήριο ελέγχων δειγμάτων με μέριμνα της Περιφέρειας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης στην Δυτική Μακεδονία. Την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Δυτική Μακεδονία έθεσε υπόψιν του κ. Θεοδωρικάκου με έμφαση το Νοσοκομείο Καστοριάς και τα δύο χωριά του Βοϊου, τη Δαμασκηνιά και τη Δραγασιά που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας στην συνομιλία που είχε με τον Υπουργό τον ενημέρωσε και για αναφορές εργαζομένων της Μονάδας V της Πτολεμαΐδας για αυξημένη συγκέντρωση ατόμων στο χώρο εργασίας τους πέραν των ορίων που έθεσε η κυβέρνηση.

Μίλησε και για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας για γραφεία και τηλεφωνικές γραμμές επικοινωνίας ψυχολογικής υποστήριξης πολιτών σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα καθώς και τηλεφωνικών γραμμών ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα κορωνοϊού.

   Στα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ των άλλων ήταν η πλήρης κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων στους ΟΤΑ και υποστηρικτικά των μονάδων υγείας σε υλικά προστασίας καθώς και η συνδρομή των Περιφερειών και των Δήμων για την εφαρμογή των μέτρων της Κυβέρνησης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο ρόλος των κοινωνικών και προνοιακών δομών των ΟΤΑ και η περαιτέρω ενεργοποίηση τους για την στήριξη των ευπαθών ομάδων και των ηλικιωμένων στις ανάγκες της καθημερινότητας ήταν επίσης ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν. Επιπρόσθετα, έγινε λόγος για τα μέτρα για τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους των ΟΤΑ για τις μετακινήσεις τους για την εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

Δείτε ακόμα