Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Εξοντωτικά τα αμοιβολόγια της Ε.Υ.Ε.Δ για τα καταστήματά μας.(Αύξηση από 80% έως 100%).Αγαπητοί συνάδελφοι για μία ακόμη φορά βάλλεται ο κλάδος με τα εξοντωτικά αμοιβολόγια που ανακοίνωσε η Ε.Υ.Ε.Δ η οποία και άρχισε να εισπράττει. Κοινοποιούμε τους ειδικούς καταλόγους της Ε.Υ.Ε.Δ που αναφέρει τα τετραγωνικά και το αμοιβολόγιο ανά μήνα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Οι εταιρείες πλέον που θα εισπράττουν είναι τρεις:

1.Ε.Υ.Ε.Δ

2.ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

3.GEA

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ

Αστικά κέντρα από 0 – 30 τ.μ , 29 ευρώ ανά μήνα.

Ετησίως Ε.Υ.Ε.Δ 34%

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ περίπου στην τιμή των 300 ευρώ με μικρή απόκλειση. GEA αν είναι αντικείμενο εστίασης ίδια χρέωση με την Ε.Υ.Ε.Δ. Γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα καταστήματα του κλάδου μας είναι από 60 έως 150 τ.μ. Τρομάζουμε στην κυριολεξία με το σύνολο των αμοιβών και για τις τρεις εταιρείες τα οποία είναι από 80% – 100%.

Καταστήματα από 61 – 90 τ.μ είναι ετησίως 576 ευρώ.

Αυτοδιαχείριση περίπου στην ίδια χρέωση με την Ε.Υ.Ε.Δ.

GEA περίπου στην ίδια χρέωση αν είναι καφετέρια, αν είναι εστίασης 150 ευρώ. Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α. Συνάδελφοι αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι κανείς δεν νοιάζεται για μας και μας βλέπουν μόνο ως εισπρακτικό αντικείμενο.

«ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.»

ΑΦΟΡΑ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ – ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ – ΞΕΝΩΝΕΣ

Μετά την αφαίρεση της άδειας της Α.Ε.Π.Ι το υπουργείο πολιτισμού και ειδικά από το αρμόδιο τμήμα Ο.Π.Ι. (οργανισμός πνευματικής ιδιοκτησίας), δημιουργήθηκε ο νέος φορέας ονομαζόμενος Ε.Υ.Ε.Δ. (ειδική υπηρεσία έκτακτης διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων) για να ανασυγκροτήσει και να δραστηριοποιήσει τον εισπρακτικό μηχανισμό. Η ισχύς της Ε.Υ.Ε.Δ, δεν θα υπερβεί τα δύο χρόνια έως ότου δημιουργηθεί ΝΕΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ:

Συνθέτες, Στιχουργοί, μουσικοί, τραγουδιστές μετά την παύση της Α.Ε.Π.Ι το 40% εκχώρησαν τα δικαιώματά τους στην Ε.Υ.Ε.Δ. και το 60% στην Αυτοδιαχείριση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

  1. Δημιουργήθηκαν 3 εταιρείες: ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – Ε.Υ.Ε.Δ. – GEA (συγγενικά δικαιώματα)
  2. Αύξηση των αμοιβολογίων από 80% έως 100%

ΑΜΟΙΒΟΛΟΓΙΟ

Εκρηκτική δυστυχώς η κατάσταση σχετικά με τα αμοιβολόγια για τα ξενοδοχεία και συναφή. Η χρέωση στα δωμάτια και στους κοινόχρηστους χώρους, βασίζεται σε διάφορα κριτήρια. Το αμοιβολόγιο της Ε.Υ.Ε.Δ διαφοροποιείται. Αν π.χ ένας κοινόχρηστος χώρος του ξενοδοχείου μετατρέπεται σε CLUB, ή DISCO, ή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ, με ζωντανή μουσική η χρέωση έχει ως εξής :

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ LUX

Ζωντανή μουσική: 72,03 ευρώ μηνιαίως

Disco ή Club: 180,72 ευρώ μηνιαίως

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: 134,40 ευρώ μηνιαίως

Γ ΚΑΙ Δ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: 96,30 ευρώ μηνιαίως

Δυστυχώς στο αμοιβολόγιο της Ε.Υ.Ε.Δ θα προστεθούν και των άλλων εταιρειών ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ GEA με μικρή διαφοροποίηση στα αμοιβολόγιά τους.

Σημαντικό στοιχείο ενημέρωσης:

 Η Ε.Υ.Ε.Δ ( Ειδική Υπηρεσία Εκτακτης Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων) ανακοινώνει ότι θα ξεκινήσει ελέγχους προπάντως Αθήνα και Θεσσαλονίκη διότι παρατηρείται μεγάλη μείωση εισπράξεων.

Οι έλεγχοι επικεντρώνονται ως ανακοίνωσε στον κλάδο των ξενοδοχείων, εστίασης και αναψυχής. Εκτός τούτου το θεσμικό πλαίσιο προβλέπει να εισπράξει και αναδρομικά έτη (πενταετίας).

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ

ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – Ε.Υ.Ε.Δ – GEA

ΘΕΜΑ:ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΦΟΡΑ

ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ – ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ – ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ – ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ – SUPERMARKETS – ΙΑΤΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΟΠΟΥ ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΥΠΟΚΡΟΥΣΗ.

1.Μετά την αφαίρεση της άδειας της Α.Ε.Π.Ι το υπουργείο πολιτισμού και ειδικά από το αρμόδιο τμήμα Ο.Π.Ι. (οργανισμός πνευματικής ιδιοκτησίας), δημιουργήθηκε ο νέος φορέας ονομαζόμενος Ε.Υ.Ε.Δ. (ειδική υπηρεσία έκτακτης διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων) για να ανασυγκροτήσει και να δραστηριοποιήσει τον εισπρακτικό μηχανισμό. Η ισχύς της Ε.Υ.Ε.Δ, δεν θα υπερβεί τα δύο χρόνια έως ότου δημιουργηθεί ΝΕΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ:

Συνθέτες, Στιχουργοί, μουσικοί, τραγουδιστές μετά την παύση της Α.Ε.Π.Ι το 40% εκχώρησαν τα δικαιώματά τους στην Ε.Υ.Ε.Δ. και το 60% στην Αυτοδιαχείριση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

α. Δημιουργήθηκαν 3 εταιρείες: ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – Ε.Υ.Ε.Δ. – GEA (συγγενικά δικαιώματα)

β. Αύξηση των αμοιβολογίων από 80% έως 100%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Προγραμματίζεται υπό την αιγίδα του ΠΑΝ.Σ.Κ.Τ.Ε. και με τη συμμετοχή άνω των 30 φορέων που αντιπροσωπεύουν δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις για την παράλογη και εξωπραγματική αύξηση του αμοιβολογίου για τα πνευματικά δικαιώματα.

ΟΥΣΙΩΔΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο έλεγχος της Αστυνομίας προσδιορίζεται:

  1. 1.Το αποδεικτικό χρήσης μουσικής.
  2. 2.Τι είδους μουσική παίζει (εκπροσωπούμενη ή ελεύθερη).
  3. 3.Παραστατικό στοιχείο απόδειξης ή τιμολόγιο.

 

ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ:

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – Ε.Υ.Ε.Δ. – GEA

Η MYFREEMUSIC είναι μοναδική στην Ελλάδα στο πεδίο της ελεύθερης μουσικής για τους εξής λόγους:

  1. 1.Η μουσική που μεταδίδει η MyFreeMusic, μέσω ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ στο ίντερνετ, USBSTICK, CDDVD, ANDROIDOS και εκτελείται δημόσια από την ως άνω επιχείρηση, ανήκει αποκλειστικά και μόνο σε δημιουργούς ή άλλους δικαιούχους, που δεν έχουν αναθέσει τη διαχείριση των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων τους σε κανέναν ημεδαπό ή άλλο Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης(ΟΣΔ).
  2. 2. Οι μουσικοί και τραγουδιστές που αναφέρονται στην πλατφόρμα της MyFreeMusic, δυνάμει από 01-01-2017 συμφωνητικού που έλαβε αριθμό καταχώρησης στην ΔΟY Γρεβενών, μας παρέχουν ελεύθερα την αποκλειστική άδεια χρήσης και εκμετάλλευσης του περιουσιακού, πνευματικού δικαιώματός τους. Ταυτόχρονα παραιτούνται από την εκχώρηση του περιουσιακού, πνευματικού δικαιώματός τους σε οποιοδήποτε οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων, είτε σε οποιοδήποτε άλλον συσταθέν Οργανισμό.
  3. 3.Οι ως άνω μουσικοί και τραγουδιστές, προέβησαν στην επανεκτέλεση της μουσικής μας MyFreeMusic, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από εμάς, δυνάμει των προαναφερθέντος Ιδιωτικών Συμφωνητικών. Με την υπογραφή του Ιδιωτικού Συμφωνητικού απεκδύονται των τυχόν συγγενικών δικαιωμάτων τους που διεκδικούνται από την GEA κατά τους Ν. 2121/1993, 4481/20-07-2017 ο οποίος προσαρμόστηκε στην Κοινοτική Οδηγία 26/2014.

ΤΙ ΠΑΡΕΧΕΙ Η MYFREEMUSIC

Παρέχει μουσική υψηλού επιπέδου και ποιότητας ήχου, μέσω διαδικτυακής ακρόασης και συνοδεύει τις υπηρεσίες της με όλα τα απαραίτητα έγγραφα για Νόμιμη Αδειοδότηση Δημόσιας Εκτέλεσης. Τα έγγραφα βασίζονται στην πρόσφατη Νομοθεσία του Ελληνικού Κράτους 4481/2017. Η μουσική αναμεταδίδεται διαδικτυακά μέσω πλατφόρμας και μπορεί να καλύψει μουσικά την πλειοψηφία των επαγγελματικών χώρων, από ένα μικρό καφέ μέχρι ένα μεγάλο πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, που απαιτεί διαφορετική μουσική ανά χώρο και ανά περίοδο.

 Συνολικά οι χώροι που καλύπτονται είναι καφετέριες, εστιατόρια, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα και καταστήματα, γυμναστήρια, κομμωτήρια, supermarkets, ιατρικά κέντρα και γενικότερα χώροι αναμονής όπου συναθροίζονται καταναλωτές και απαιτείται μουσική υπόκρουση. Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα σε νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες να προβληθούν σε ένα πολύ μεγάλο κοινό που είναι τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, στα οποία είναι πολύ δύσκολο να διεισδύσει ένα νέος καλλιτέχνης.

Η ενιαία πλατφόρμα μουσικής, με τη σύγχρονη τεχνολογία, κάνει γρήγορα γνωστό ένα καλλιτέχνη όχι μόνο στα όρια της χώρας του αλλά και στο ευρύτερο παγκόσμιο κοινό.

 

 

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Τσαπατσάρης Γρηγόρης