Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Δεν εκδόθηκε ψήφισμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα της ονομασία των Σκοπίων (VIDEO)

Στο ψήφισμα που πρότεινε η Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Μακεδονίας, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου, για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, υπήρχε ένα σημείο που στάθηκε η αφορμή, στην ψηφοφορία που ακολούθησε, για πολλά «λευκά» κι «όχι», από περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης Καρυπίδη. Η αναφορά στην πρόταση – ψήφισμα της Περιφερειακής αρχής  πως «…εμπιστευόμαστε και ενισχύουμε την εθνική προσπάθεια υπό τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά», είχε σαν αποτέλεσμα πολλές διαφοροποιήσεις από την πλευρά της συμπολίτευσης. Το γεγονός πως το «πνεύμα» της εν λόγω πρότασης του ψηφίσματος, που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, ήταν, σε ό,τι αφορά το θέμα τους ονόματος, σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που «κινείται» ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, είχε ως αποτέλεσμα, η προαναφερόμενη αναφορά, να κριθεί, από πολλούς, περιττή, ακατανόητη και κατ’ επέκταση εμπόδιο για να ψηφίσουν υπέρ της. Γνωρίζοντας τις σχέσεις του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας με τον Υπουργό Εξωτερικών, ο πρώτος φάνηκε πως βρέθηκε σε αρκετά δύσκολη θέση και φέρεται να ζήτησε να «μπει» η συγκεκριμένη αναφορά, προφανώς για να ισορροπήσει τα πράγματα, μιας κι από στη συγκεκριμένη πρόταση ψηφίσματος της περιφερειακής αρχής εκφραζόταν ξεκάθαρα η αντίθεση του περιφερειακού συμβουλίου σε οποιαδήποτε χρήση του όρου Μακεδονίας ή παράγωγού της, άποψη δηλαδή εντελώς διαφορετική από αυτή που προωθεί η κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος του Π.Σ. Φώτης Κεχαγιάς έθεσε σε ψηφοφορία 3 ψηφίσματα, το προαναφερόμενο της συμπολίτευσης και δύο της αντιπολίτευσης, από τους συνδυασμούς του Γ. Δακή (κλικ εδώ) και του Ν. Κουρκούτα. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γ. Δακή, ζήτησε από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου την τήρηση του άρθρου 17 για ονομαστική ψηφοφορία, όπως και έγινε χάριν πλειοψηφίας (απαιτούνταν η σύμφωνη γνώμη 10 συμβούλων και συμφώνησαν περισσότεροι).

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας:

Ψήφισμα συμπολίτευσης (παράταξη Καρυπίδη): 11 υπέρ

Ψήφισμα αντιπολίτευσης (παράταξη Δακή): 11 υπέρ

Ψήφισμα αντιπολίτευσης (παράταξη Κουρκούτα): 1 υπέρ

Λευκά: 6

Όχι: 4

Από το προαναφερθέν αποτέλεσμα και βάσει κανονισμού,  το Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας δεν κατέληξε σε κανένα ψήφισμα καθώς καμία από τις προτάσεις δε συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων.