Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Στρατηγική συμφωνία μεταξύ του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς με το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο

Σημείο αναφοράς της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης αποτέλεσε το 2nd Fur Shopping Festival καθώς τόσο το καλαίσθητο περίπτερο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς με ιδιαίτερη αναφορά στο event, όσο και η γιγαντιαία διαφημιστική σακούλα που στήθηκε σε έναν από τους κεντρικότερους εξωτερικούς διαδρόμους της ΔΕΘ, προσέλκυσαν τα βλέμματα των χιλιάδων επισκεπτών της μεγαλύτερης εμπορικής Έκθεσης της Ελλάδος, που διοργανώνει με επιτυχία κάθε χρόνο ο εθνικός μας εκθεσιακός φορέας ΔΕΘ –HELEXPO.

Οι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες της Έκθεσης, μέσω του διαφημιστικού υλικού που διανεμήθηκε, ενημερώθηκαν για το 2nd Fur Shopping, το οποίο θα διεξαχθεί 3-5 Νοεμβρίου 2017, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για τη Γούνα και την Καστοριά γενικότερα, ενώ δεν δίστασαν να φωτογραφηθούν στη διαφημιστική σακούλα του Συνδέσμου, με τις φωτογραφίες τους να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ, που φέτος είχε ως τιμώμενη χώρα την Κίνα, συνάφθηκε και μία στρατηγικής σημασίας συμφωνία για τον κλάδο της γούνας μεταξύ του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» και του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν οι πρόεδροι των δύο φορέων, Ιωάννης Κορεντσίδης και Κωνσταντίνος Γιαννίδης, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Νικόλαος Γερμανός της ΔΕΘ, με στόχο να τεθούν τα θεμέλια μιας ευρείας συνεργασίας με την ανατολική χώρα προς όφελος του κλάδου της γούνας και της ενίσχυσης της εξωστρέφειας του προϊόντος.

Αυτό, άλλωστε, τόνισε κατά τη διάρκεια της υπογραφής του Μνημονίου, ο πρόεδρος του Σ.Γ.Κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, σημειώνοντας: «Πιστεύουμε δυνατά σε αυτή την στρατηγική συνεργασία και ευελπιστούμε ότι, μέσα από αυτήν, θα ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την εξωστρέφεια του κλάδου της γούνας και τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Γιαννίδης, υποστήριξε πως η «συνεργασία αυτή θα φέρει ανάπτυξη στην Καστοριά, γεγονός που θα έχει αντίκτυπο τόσο στην ελληνική οικονομία όσο και στις εξαγωγές μας».

Το Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ άλλων, αφορά στην:

ανταλλαγή εμπειριών σε τομείς διοίκησης, παραγωγής, εμπορίου, προβολής, και διαφήμισης,
υποστήριξη των οικονομικών συμφερόντων των συμμετεχόντων στις ελληνοκινεζικές οικονομικές σχέσεις,
καλύτερη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων και την πρόσβαση των επιχειρήσεων στις τράπεζες των δύο χωρών.
εξάλειψη των εμποδίων, που εμποδίζουν την ανάπτυξη των διμερών εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων
συνδιοργάνωση δράσεων που στοχεύουν στην προώθηση, την προβολή των προϊόντων και των υπηρεσιών
ενίσχυση των εξαγωγών και συνεργασιών με απώτερο σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τόσο για την ελληνική όσο και για την κινέζικη κοινωνία.
Αξίζει να σημειωθεί ακόμη, ότι από το περίπτερο του Συνδέσμου, πέρασαν πολλοί σημαντικοί πολιτικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες της χώρας.

Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO για τη μεγάλη υποστήριξή της σε όλες τις δράσεις του.

πηγη: sentra.com.gr

 

Δείτε ακόμα