Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τους δημάρχους για το φυσικό αέριο (VIDEO)

Θ. Καρυπίδης: «Είμαστε δίπλα στο να πετύχουμε το όραμα, την πρόσβαση στο αγαθό του φυσικού αερίου»

Σάρκα και οστά λαμβάνει το όνειρο της πρόσβασης στο φυσικό αέριο για τη Δυτική Μακεδονία. Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη σύσκεψη με τη συμμετοχή των δημάρχων της περιοχής, παρουσία του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΔΑ Α.Ε. Θεόδωρου Τερζόπουλου, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για τη β’ φάση της στρατηγικής ανάπτυξης της διανομής του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία.
«Το ξεκίνημα έγινε μετά από τις επανειλημμένες πιέσεις του Περιφερειάρχη, ώστε ο TAP να αφήσει δύο εξόδους σε Περδίκκα και Πορειά και να μην είναι απλά transit. Είμαστε εδώ για να δούμε τη στρατηγική που θα ακολουθήσουμε μέχρι το 2019 που θα είναι στο φουλ η παροχή αερίου από τον TAP, επιδιώκοντας την ανάπτυξη που θα βοηθήσει την περιοχή σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και θα ενεργοποιήσει τους επαγγελματίες της. Είναι γνωστό ότι όπου πηγαίνει το αέριο υπάρχει θετική επίπτωση στο ΑΕΠ του τόπου» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ Α.Ε. Θ. Τερζόπουλος.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης από την πλευρά του δήλωσε «σήμερα κάνουμε ένα ακόμη βήμα στη σημαντική προσπάθεια που καταβάλουμε εδώ και παρά πολύ καιρό, για να μπορέσουμε να πετύχουμε το όραμα, την πρόσβαση στο αγαθό του φυσικού αερίου».
Ο Θ. Καρυπίδης υπενθύμισε τα βήματα που έγιναν μέχρι σήμερα, για να αλλάξει η αρχική διακρατική συμφωνία, καθώς, όπως τόνισε, «δυστυχώς στον αρχικό σχεδιασμό κανείς δεν φρόντισε να είναι και η Δυτική Μακεδονία εντός», ενώ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τους υπουργούς Πάνο Σκουρλέτη και Γιώργο Σταθάκη, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ Α.Ε. Θ. Τερζόπουλο που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή της συμφωνίας και στην ενεργοποίηση της ΔΕΔΑ.
Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη η απόφαση είναι ειλημμένη και οι πόροι δεδομένοι, μετά και την αναμόρφωση του ΕΣΠΑ, ενώ η συνάντηση με τους δημάρχους έγινε για να γίνει γνωστός ο σχεδιασμός και τα βήματα, ώστε η πρόσβαση στο αέριο να είναι πρωτίστως βιώσιμη. «Από ‘δω και πέρα όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και με αυστηρά χρονοδιαγράμματα θα δώσουμε δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης και θα χτυπήσουμε την ενεργειακή φτώχεια, αφήνοντας εσωστρέφειες και μιζέριες» κατέληξε ο Θ. Καρυπίδης.
Οι δήμαρχοι της Περιφέρειας και ιδιαίτερα της ΠΕ Καστοριάς Ανέστης Αγγελής και Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ευχαρίστησαν θερμά τον Περιφερειάρχη για ένα «όνειρο που θα γίνει πραγματικότητα», ενώ ο δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης τόνισε ότι δεν θα σταματήσει τις προσπάθειες για να φτάσει το αέριο και στα Γρεβενά.

 

Σημ. greveniotis.gr: Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Δασταμάνης,  με αφορμή την σημερινή συνάντηση στο Γραφείο του Περιφερειάρχη για την έλευση φυσικού αερίου στην Δυτική Μακεδονία, θα παραχωρήσει την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 Συνέντευξη Τύπου.

Δείτε ακόμα