Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Ελισάβετ Παναγιωτίδου – Τι γράφει για τους αυλικούς του Περιφερειάρχη

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

«ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ»

ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

(κατ’ άρθρο 168 παρ. 8 Ν. 3852/2010)

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου,

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Περιφερειακούς Συμβούλους Παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ»

Μέλη του συνδυασμού «ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ»

κ. Περιφερειάρχα Δυτικής Μακεδονίας,

Με την παρούσα επιστολή μου, σας δηλώνω, όπως ήταν αναμενόμενο μετά τις τελευταίες εξελίξεις, την αποχώρηση μου και την ανεξαρτητοποίησημου από την περιφερειακή παράταξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» για τους κάτωθι λόγους:

Η δημιουργία του συνδυασμού, στον οποίον είστε επικεφαλής, αποτέλεσε πράγματι μια πρωτότυπη πολιτική κίνηση, που έτυχε της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας στις Αυτοδιοικητικές εκλογές. Δήλωσα υποψηφιότητα με τον συνδυασμό «ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» ως άτομο προερχόμενο από την νέα γενιά, ενάντια στην απογοήτευση που προκαλεί το πολιτικό σύστημα συλλήβδην και με ακλόνητη πεποίθηση στις δημοκρατικές αρχές, θεώρησα υποχρέωση μου να αγωνιστώ υπέρ μιας προσπάθειας, που έθεσε στο επίκεντρο της, προεκλογικά τουλάχιστον, τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας και της συναπόφασης, ερχόμενη μάλιστα σε αντίθεση με το πολιτικό χώρο που ΤΟΤΕ βρισκόμουν.

Γνωρίζω ότι, στις επιλογές σας δεν έπαιξε ποτέ ρόλο η προσπάθεια, η κατάρτιση και η γνώση, αλλά οι ανύπαρκτες εσω-παραταξιακές ισορροπίες που επιδιώκετε να διατηρήσετε, μέχρι σήμερα χωρίς καμία επιτυχία. Ωστόσο, ακόμα και αυτό είναι κατανοητό. Άλλωστε, ποτέ δεν δήλωσα την αντίθεση μου στην αντικατάσταση μου μετά το πέρας των δυόμισι ετών, άσχετα αν ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ εφαρμόσατε τις δεσμεύσεις σας. Δεν είναι όμως κατανοητό και βρίσκεται πέρα από καθε πολιτική ηθική, η ενημέρωση για την αλλαγή μου από τα τοπικά ΜΜΕ και όχι από εσας τον ίδιο, όπως η λογική και η συνεργασία επιβάλλουν.

Για να προλάβω δε την λασπολογία και τις τυχόν απειλές περί διαγραφής από τον ήδη αποδεκατισμένο συνδυασμό σας, σας επισημαίνω ότι είναι τουλάχιστον μικροπρεπές να επικαλούνται οι «κύκλοι» σας ψευδώς (γνωστή, άλλωστε, η τακτική σας να λειτουργείτε μέσω αυτών) ότι η απόφαση σας ήταν γνωστή. Στην σύσκεψη παρευρεθήκαμε όλοι οι περιφερειακοί συμβουλοι της Φλώρινας, δεσμευτήκατε δε στο τέλος αυτής, όπως ήταν και το αυτονόητο, πως θα μας ενημερώσετε προσωπικά για τις αποφάσεις σας, καθώς δήθεν λίγες ώρες πριν είχατε ενημερωθεί πως είχε λήξει η θητεία των Αντιπεριφερειαρχών! Φυσικά και δεν αναμένω από κανέναν παρευρισκόμενο συνάδελφο να επιβεβαιώσει το αληθές…για ευνόητους λόγους.

Πετύχατε πραγματικα μια ανατροπή: Εγκαθίδρυσατε, με την επίφαση της διαβούλευσης, έναν πρωτόγνωρο κώδικα πολιτικής ηθικής, επιβεβαιώνοντας την αίσθηση του κόσμου ότι όσο πανηγυρική ήταν η νίκη αυτού του συνδυασμού, άλλο τόσο πανηγυρική θα είναι και η ήττα του.

Προσωπικά δεν επιθυμώ να αποτελέσω «συνένοχο» εγκαθίδρυσης τέτοιων λογικών, καθώς η αποδοχή μιας τέτοιας πολιτικής συμπεριφοράς θα ερχόταν σε αντίθεση με το είδος της πολιτικής που επιθυμώ να υπηρετήσω. Η στάση σας επεδίωξε να απαξιώσει όχι μόνο την παρουσία μου στην Αντιπεριφέρεια Ενέργειας αλλά πρωτίστως τους πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους. Δευτερευόντως, συνηγορεί, ο τρόπος που επιλέξατε να το κάνετε στο γεγονός ότι, αφενός θέλετε να αμπεπολήσετε κάθετι νέο από τα πολιτικά σας χαρακτηριστικά, αφετέρου η στάση σας δημιουργεί ευλογους προβληματισμούς για την ύπαρξη συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων.

Αισθάνομαι δε περήφανη που δεν εντάχθηκα στην «αυλή» των δύο-τριών εκλεκτών του Περιφερειάρχη, εντός της οποίας γίνεται η «διαβούλευση» των σοβαρών ζητημάτων της Περιφέρειας. Την προσήλωση μου, δε στις αρχές μου, την απέδειξα σε όλες τις ενδοπαραταξιακές και δημόσιες τοποθετήσεις μου, οι οποίες προφανώς άρχισαν να αποτελούν εμπόδιο στο έργο της Περιφερειακής Άρχής. Δυστυχώς, η ΑΝΑΤΡΟΠΗ έμεινε σύνθημα στα προεκλογικά φυλλάδια και η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ βρίσκεται στα αζήτητα. Παράλληλα, η απογοήτευση, τείνει να γίνει συνείδηση στους πολίτες, ανεξαρτήτως αν επιμένετε να μην το αντιλαμβάνεστε.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, θεωρώ ότι η παραμονή μου στην παράταξη σας είναι ΑΝΤΙΘΕΤΗ με τις αρχές μου, τις οποίες θα συνεχίσω με ανιδιοτέλεια να υπηρετώ ως ανεξάρτητη περιφερειακή σύμβουλος, τιμώντας έως το τέλος τους πολίτες, στόχος ο οποίος δεν μπορεί να επιτευχθεί με επικεφαλής εσάς.

* Παραιτούμαι, από κάθε όργανο, Δ.Σ και μέλος παρακολούθησης προγραμματικής σύμβασης έχω οριστεί ως Περιφερειακή Σύμβουλος με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

Με τιμή,

Φλώρινα, 3 Μαρτίου 2017

Ελισσάβετ Παναγιωτίδου

Ανεξάρτητη Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε Φλώρινας.

Δείτε ακόμα