Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Πάλι πίσω απ’ το δάχτυλο του κρύβεται ο κ. Καρυπίδης και αναζητά εξιλαστήρια θύματα.

Ως “μνημείο αντιφάσεων” μπορεί να χαρακτηρισθεί η απάντηση του Περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη στα όσα αποκάλυψε ο συνδυασμός μας σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων του προγράμματος Επισιτιστικής βοήθειας σε άπορους και άστεγους, που το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας ζητά να του επιστραφούν καθώς διαπιστώνει πως δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.
Ας σταθούμε μόνο σε δύο σημεία.
1ο: Δηλώνει με στόμφο ότι, “…όπως προκύπτει από το πρακτικό της Επιτροπής Παρακολούθησης του αρμόδιου Υπουργείου με ημερομηνία 14.09.2016, το οποίο εκδόθηκε μετά από έλεγχο του φακέλου της υπόθεσης, το όλο έργο εκτελέστηκε με αποτελεσματικότητα και τα προϊόντα αξίας 89.149,74 ευρώ και όχι 60.000,00 ευρώ, ποσό που τεχνηέντως επικαλείται η κα Ζεμπιλιάδου, παραδόθηκαν στους δικαιούχους του προγράμματος”.
Από πότε τα δημόσια έγγραφα μπορούν να χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν και όπως μας συμφέρει;
Αφού λοιπόν κ. Περιφερειάρχη επικαλείστε το συγκεκριμένο πρακτικό, γιατί δεν μας εξηγείτε για ποιο λόγο αναφέρει πως αφού εξετάζει το σύνολο των στοιχείων και των δαπανών καταλήγει ότι δεν ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το Ν4281/2014, άρθρο 23, παρ1, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αποφάσεις ανάθεσης από την Ο.Ε., να μην υπάρχουν συμβάσεις με τους προμηθευτές και ότι οι προμήθειες εκτελέστηκαν με επείγουσες διαδικασίες. Το πρακτικό κλείνει με την αναφορά ότι το έργο εκτελέστηκε με την παρατήρηση της μη τήρησης των νόμιμων διαδικασιών. (πατήστε εδώ και διαβάστε εδώ όλο το σχετικό έγγραφο)
Αποτελεσματικός, αλλά μη νόμιμος κ. Καρυπίδη; Εσείς, που έχετε υψώσει τόσο ψηλά τη σημαία της διαφάνειας και της νομιμότητας;
2ο: Αναφέρει στην απάντηση πως πληροφορήθηκε για το έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας στις 5-12-2016 και διέταξε ένορκη Διοικητική Εξέταση στις 23-2-2017!
Γιατί καθυστέρησε τόσο; Μήπως αποφάσισε την Ε.Δ.Ε. θέλοντας και μη καθώς την προηγούμενη μέρα ζητήθηκαν απ’ το συνδυασμό μας στοιχεία για το θέμα αυτό;
Στην πρώτη μας ανακοίνωση επισημαίναμε ότι “Ο κ. Καρυπίδης, σε ό,τι αποκαλύψαμε μέχρι σήμερα στο οποίο εμπλέκεται άμεσα και έχει και την ανάλογη ευθύνη, ακολουθεί μονίμως την τακτική της μετάθεσης ευθυνών. Σ’ αυτήν την περίπτωση θα έχει, επιτέλους, το θάρρος να αναγνωρίσει την ευθύνη ή θα ψάχνει πάλι εναγωνίως κάποιον ή κάποιους για να τους τη φορτώσει;”
Δυστυχώς έσπευσε για μια ακόμα φορά να μας επιβεβαιώσει. Γι’ αυτό του επιστρέφουμε τα περί “ανθρωποφαγίας” θυμίζοντας του πως “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί”.
Αν μπορεί, ας αναλάβει επιτέλους και κάποια ευθύνη και ας μη συνεχίσει να κρύβεται πίσω απ’ το δάχτυλο του, αναζητώντας και πάλι εξιλαστήρια θύματα.

Γεωργία Ζεμπιλιάδου
Περιφερειακή Σύμβουλος Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

Δείτε ακόμα