Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών στη Δυτική Μακεδονία

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές σε περιοχές της Κοζάνης

 

Εξιχνιάστηκαν συνολικά έξι (6) κλοπές και δυο (2) απόπειρες από οικίες

 

Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος δυο αλλοδαπών, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ακόμη τρία άτομα

 

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπραξαν συνολικά οκτώ (8) διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από οικίες σε περιοχές της Κοζάνης, κατά τον προηγούμενο μήνα.

Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος δυο (2) αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, μιας 30χρονης και ενός 25χρονου, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται τρεις ακόμα συνεργοί τους, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας και μεθοδικής αξιολόγησης και αξιοποίησης των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι είχαν  ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές από κοινού, συγκροτώντας εγκληματική οργάνωση με δομή, διαρκή δράση και έχοντας τα μέλη της διακριτούς ρόλουςχρησιμοποιώντας την ίδια πάντα μεθοδολογία.

Συγκεκριμένα η ομάδα δρούσε έχοντας τα μέλη της διακριτούς ρόλους, οι οποίοι εναλλάσσονταν μεταξύ τους, ήτοι ένας αναλάμβανε την εκμίσθωση μεταφορικού μέσου και την οδήγησή του, άλλος λειτουργούσε ως τσιλιαδόρος, άλλος απασχολούσε τους παθόντες με διάλογο και οι υπόλοιποι εισέρχονταν στις οικίες, αφού διαρρήγνυαν πλαϊνά και αθέατα από το δρόμο παράθυρα ή μπαλκονόπορτες με χρήση αιχμηρού αντικειμένου, προκειμένου να αφαιρέσουν τιμαλφή και χρήματα.

Αναλυτικότερα, η 30χρονη με τον 25χρονο από κοινού με τα τρία ακόμη άτομα, στις 12-05-2016 και στις 23-05-2016 σε περιοχές της Κοζάνης (Κρόκο, Ροδίτη, Πετρανά και Άνω Κώμη), διέρρηξαν συνολικά έξι (6) οικίες και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλες δυο (2), ιδιοκτησίας οκτώ ημεδαπών, ηλικίας από 30 έως 61 χρονών, αφαιρώντας από αυτές χρήματα και κοσμήματα, συνολικής αξίας επτά χιλιάδων τριακοσίων ευρώ (7.300 €).

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η 30χρονη και ο 25χρονος, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοιες πράξεις, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες από το Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης για την ταυτοποίηση των άλλων τριών ατόμων,την εξακρίβωση της ύπαρξης τυχόν περισσοτέρων συνεργών τους – μελών  της ανωτέρω εγκληματικής ομάδας και της διάπραξης και άλλων περιπτώσεων κλοπών από τα μέλη της.

Η σχηματισθείσα δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

 

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών στην Φλώρινα

 

Σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων

Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, τέσσερις (4) κλοπές που διαπράχθηκαν σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών τον Οκτώβριο του 2015 και το διάστημα Μαΐου-Ιούνιου του 2016, στην Φλώρινα.

Συγκεκριμένα, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κατά τεσσάρων (4) ατόμων, εκ των οποίων ένας 18χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και τρεις ημεδαποί (δύο 17χρονοι και ένας 16χρονος) για κλοπές.

Ειδικότερα, μετά από καταγγελία 27χρονου ημεδαπού και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, προέκυψε ότι ο 18χρονος από κοινού με έναν από τους 17χρονους τις πρώτες πρωινές ώρες της 18-06-2016, αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο αποθήκης, ιδιοκτησίας του 27χρονου, στην Φλώρινα εισήλθαν εντός αυτής και αφαίρεσαν τρία (3) ποδήλατα, συνολικής χρηματικής αξίας -3.500€-.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ότι σε προγενέστερο χρόνο ο 18χρονος από κοινού με τον 16χρονο ημεδαπό είχε αφαιρέσει στην Φλώρινα ένα (1) ακόμη ποδήλατο, ιδιοκτησίας 46χρονου ημεδαπού, ενώ από κοινού με τον άλλον 17χρονο ημεδαπό είχε αφαιρέσει στην Φλώρινα δυο (2) εξατμίσεις μοτοσικλετών, ιδιοκτησίας δυο ημεδαπών.

Τα ανωτέρω κλοπιμαία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην συνέχεια στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.