Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Σύριοι πρόσφυγες στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης -Έκκληση για βοήθεια

370 Σύριοι πρόσφυγες βρίσκονται από το βράδυ της Δευτέρας στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης καθώς ακινητοποιήθηκαν από την αστυνομία όλα τα λεωφορεία που τους μετέφεραν, μετά την απόφαση των Σκοπίων να κλείσουν τα σύνορα. Τα λεωφορεία που κατευθύνονταν προς την Ειδομένη, βρέθηκαν να διέρχονται από την Κοζάνη, λόγω των μπλόκων των αγροτών στα Τέμπη, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν στην παλιά Εθνική οδό Κοζάνης – Θεσσαλονίκης στο ύψος του χωριού Λεβέντης κατασκηνώνοντας σε ένα βενζινάδικο.
Άμεσα ανταποκρίθηκε ο Δήμος Κοζάνης αλλά και οι ομάδες εθελοντών που δραστηριοποιούνται στην Κοζάνη, μέλη της ΑΡΣΙΣ αλλά και της πρωτοβουλίας για τους πρόσφυγες, συγκεντρώνοντας ρούχα, φάρμακα, κουβέρτες πάνες και είδη πρώτης ανάγκης καθώς επίσης μέσα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του και το συσσίτιο προσέφερε φαγητό στους πρόσφυγες. Έκκληση για περαιτέρω ανθρωπιστική βοήθειας κάνει ο Δήμος Κοζάνης με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο εθελοντικές οργανώσεις, ζητώντας την συνδρομή των πολιτών της ευρύτερης περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες τα λεωφορεία που ακινητοποιήθηκαν στον Λεβέντη παρέκαμψαν τα μπλόκα της αστυνομίας στην περιοχή της Λάρισας και κινήθηκαν μέσω Τρικάλων και Γρεβενών με στόχο να φτάσουν στα σύνορα.

Μικρογεύματα και είδη πρώτης ανάγκης προσφέρθηκαν στους πρόσφυγες, που θα φιλοξενηθούν για τη σημερινή βραδιά στο Κλειστό Γυμναστήριο στη Λευκόβρυση Κοζάνης. Μεγάλη κινητοποίηση από τους αρμoδίους του δήμου Κοζάνης και τις εθελοντικές ομάδες, που ανταποκρίνονται πολύ καλό στο έργο που έχουν αναλάβει, αγκαλιάζοντας, από την πρώτη στιγμή, τους Σύρους. Δείτε τα βίντεο του kozan.gr καθώς και τις δηλώσεις του Δημάρχου Κοζάνης Λ. Ιωαννίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Σ. Γιαννακίδη

 


πηγη: ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Δέσποινα Αμαραντίδου και  kozan.gr

Δείτε ακόμα