Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση των Επιμελητηρίων της χώρας στην Κοζάνη

«Τα Επιμελητήρια είναι η ομπρέλα της επιχειρηματικότητας»
Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και πρωτίστως το φορολογικό θα απασχολήσουν τις εργασίες της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, στη Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης. Οι εργασίες της συνέλευσης θα ξεκινήσουν στις 17:15 και θα ολοκληρωθούν στις 20:45 αποτελώντας την τρίτη θεματική ενότητα του διήμερου συνεδρίου «Επιχειρηματικής Επανεκκίνησης» της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Ο κ. Κωσταντίνος Μίχαλος , πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης των Επιμελητηρίων της Ελλάδος σε συνέντευξη που παραχώρησε επεσήμανε την αναγκαιότητα στήριξης του ιδιωτικού τομέα από την κυβέρνηση, μιας και είναι « ο μόνος πυλώνας που θα κρατήσει το οικοδόμημα της οικονομίας .Χωρίς ιδιωτικό τομέα δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη ούτε να μειωθεί η ανεργία» με τη νεανική ανεργία ειδικά στη Δυτική και Ανατολική Μακεδονία να έχει ξεπεράσει το 25% και τη χώρα να κρατά τα σκήπτρα στην ευρωζώνη των 28.
Για τις συγχωνεύσεις των επιμελητηρίων
Όσον αφορά την πρόταση για συγχώνευση των επιμελητηρίων ο κ. Μίχαλος ήταν κάθετος: «Από το 2013 η Γενική Συνέλευση των Επιμελητηρίων έχει αποφανθεί ομοφώνως να παραμείνουν άθικτα και τα 59 επιμελητήρια. Κανέναν δεν συμφέρει η συρρίκνωση. Θα γίνει μεγάλη μάχη αν χρειαστεί.59 ήταν τα επιμελητήρια και 59 θα μείνουν.» Ο πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αναγκαιότητα ειδικά των περιφερειακών επιμελητηρίων για την τοπική οικονομία.
Για την υποχρεωτικότητα των συνδρομών
Τέθηκε ως προαπαιτούμενο από την τρόικα η κατάργηση της υποχρεωτικής συνδρομής των μελών του επιμελητηρίου από 1-01-2015, ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος. «Τα Επιμελητήρια έχουν ένα αξιόλογο εργαλείο, την τήρηση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.).Μέσω του Γ.Ε.ΜΗ. και των παραμέτρων του ο επιμελητηριακός θεσμός καλά κρατεί εδώ και 100 χρόνια χωρίς να εισπράττει τίποτα από τον κρατικό προϋπολογισμό και δίνοντας προστιθέμενη αξία σε κάθε μικρή, μικρομεσαία ή μεγάλη επιχείρηση.» «Τα επιμελητήρια είναι η ομπρέλα της επιχειρηματικότητας. Εκπροσωπούν 765.000 επιχειρήσεις» .
Ακολουθούν τα θέματα της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Κ.Ε.Ε.Ε.:
-Ασφαλιστικό: πλαίσιο προτάσεων για την ριζική, αξιόπιστη και αποτελεσματική επίλυση του συνταξιοδοτικού ζητήματος.
– Θέματα Φορολογικής Νομοθεσίας.
– Αναθεώρηση Επιμελητηριακής Νομοθεσίας.
– Τοποθετήσεις Προέδρων και Μελών Γενικής Συνέλευσης.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Για περισσότερες πληροφορίες www.restartkozani.gr // www.facebook.com/restartkozani/

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////