Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Τ.Κ. ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΚΛΩΝΑΡΑ ΣΑΡΑΝΤΗ ΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΙΑΣ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΑΞΟΝΑ Δ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΩΤΩΝ.

   Από τον περσυνό χειμώνα παρατηρώ μία εμμονή από τον κ. Ταταρίδη σχετικά με το Μουσείο Μηλιάς. Το δήλωσε σε όλους τους τόνους-τόσο προεκλογικά αλλά το συνεχίζει σε κάθε ευκαιρία και μετακλογικά- ότι θέλει να μεταφέρει το Μουσείο Μηλιάς στα Γρεβενά. Ως απερχόμενος Πρόεδρος της Τ.Κ. Ταξιάρχη και έχοντας κάνει ένα τεράστιο αγώνα για την αναστήλωση της Ι.Μ. Ταξιαρχών συμμερίζομαι την αγανάκτηση και τον προβληματισμό του Προέδρου της Τοπικής κοινότητας Μηλιάς, κ. Γιαγκόζογλου Χρήστου, που θέλει να μείνει το Μουσείο στη Μηλιά και δηλώνω την πλήρη στήριξή μου στον αγώνα που δίνει.

    Να σημειώσω εδώ ότι προκειμένου να ενταχθούμε στο ΕΣΠΑ η κα Δημάκη Σόνια, προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Γρεβενών, μαζί με τοπικούς φορείς της Δ.Ε. Ηρακλεωτών (Γάγαλης Ηλίας, Τσουφλίδης Φόνης, Γιαγκόζογλου Χρήστος, Φασούλας Αθανάσιος και εγώ) προτείναμε έναν οδικό τουριστικό άξονα που περιλαμβάνει: το Γεφύρι του Πασά (δρομολογήθηκε μελέτη με τη στήριξη της κας Μενδώνης), Ι.Μ. Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών (ξεκίνησαν οι εργασίες αναστήλωσης), Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς, Ιαματικές πηγές Κιβωτού, κατακόμβες Κιβωτού, Λαογραφικό Μουσείο Αγίου Γεωργίου, ανασκαφές Αγίου Γεωργίου, πέτρινο γεφύρι Πραμόριτσας.

    Ως κάτοικος της Δ.Ε. Ηρακλεωτών αγανακτώ με τέτοιες ενέργειες υποβάθμισης της περιοχής μας και καλώ όλους τους υποψήφιους με τον κ. Ταταρίδη να πάρουν θέση επί του θέματος. Όταν ζητούσατε την ψήφο των κατοίκων και των επαγγελματιών της Δ.Ε Ηρακλεωτών δε νομίζω να επιθυμούσατε την υποβάθμιση της περιοχής μας με τη μεταφορά του Μουσείου Μηλιάς.

   Κλείνοντας να σημειώσω και μία προσωπική μου σκέψη. Πρόσφατα επισκέφθηκα το Μουσείο Βεργίνας, προσέξτε στη Βεργίνα όχι στη Βέροια. Αν ο νεοκλεγείς Δήμαρχος θέλει Μουσείο στα Γρεβενά οι αποθήκες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Γρεβενών  βρίθουν από αρχαιολογικούς θησαυρούς όλου του Νομού Γρεβενών που περιμένουν για να εκτεθούν στα μάτια των επισκεπτών της μικρής μας πόλης. Μιας μικρής πόλης που όμως έχει μεγάλους ανθρώπους.

                                                                                                      Μετά τιμής

                                                                                            Κλωνάρας Σαράντης

                                                                                         Πρόεδρος Τ.Κ. Ταξιάρχη

Δείτε ακόμα