Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Τη βιβλιοθήκη επισκέφτηκε τμήμα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών

Τη βιβλιοθήκη επισκέφτηκε τμήμα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών με την εκπαιδευτικό Εύη Λιάκου για να δανειστούν βιβλία και να παρακολουθήσουν τη δράση που ήταν προγραμματισμένη.
Οι μαθητές ήρθαν με πολύ καλή διάθεση, όρεξη και χαμόγελα, για να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία στο χώρο της βιβλιοθήκης. Περιηγήθηκαν στα ράφια της βιβλιοθήκης, ξεφύλλισαν τα βιβλία και δανείστηκαν αυτά που τους κέντρισαν το ενδιαφέρον.
Στη συνέχεια ανεβήκαμε στο αναγνωστήριο και η βιβλιοθηκονόμος Θεολογία Ταρλατζή τους διάβασε την ιστορία «Οι μέρες της σιωπής» της Έφης Λαδά. Τα παιδιά άκουσαν την ιστορία με πολλή προσοχή και τους εντυπωσίασε η πλούσια εικονογράφηση που έδινε μορφή στη φωτιά, στη σιωπή του καμένου τοπίου και στην ελπίδα που υφίσταται ακόμα και στη μεγαλύτερη καταστροφή. Τα χρώματα πότε φωτεινά, πότε σκοτεινά δημιουργούσαν στους μικρούς μας φίλους ανάμεικτα συναισθήματα.
Ακολούθησε μια όμορφη συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές τοποθετήθηκαν με ευαισθησία για το περιβάλλον, την οικολογική καταστροφή και τις ανθρώπινες απώλειες που έχει υποστεί η χώρα μας από τις πυρκαγιές, που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια και μας συγκλόνισαν όλους.
Έτσι με την όμορφη κουβέντα περάσαμε στο δεύτερο κομμάτι της δράσης μας και οι μικροί μας φίλοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα ζωγράφισε τη φύση με όμορφα ζωντανά χρώματα και έγραψε λέξεις όπως χαρά, ελπίδα, αισιοδοξία, ευτυχία. Η άλλη ομάδα απεικόνισε την κατεστραμμένη φύση με γκρι και μαύρο χρώμα, βουτηγμένη στο σκοτάδι, την απελπισία, τη μοναξιά, τη δυστυχία και τη σιωπή.
Οι δημιουργίες τους που πάνω τους αποτυπώθηκαν όλες οι σκέψεις και οι ευαισθησίες των παιδιών για τα οικολογικά ζητήματα θα κοσμήσουν την τάξη τους και θα προκαλέσουν το συναίσθημα όλων όσων τις δουν.
Φεύγοντας η χαρά ήταν αποτυπωμένη στα πρόσωπά τους, μας ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία αλλά και τη δασκάλα τους για την πρωτοβουλία που είχε και τους έδωσε την ευκαιρία να απολαύσουν μια ευχάριστη εμπειρία εκτός σχολικής μονάδας.